De 7 leukste IKEA-video’s

donderdag 4 september 2014 10:38 uur

Op YouTube zijn heel veel IKEA-kanalen. Ieder land heeft IKEA op haar eigen wijze geadopteerd. Dit zorgt voor grappige verschillen. Zo weten Amerikanen niet wat dekbedden zijn, en gebruiken deze blijkbaar als sierdekens.

1.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de Amerikaan wordt uitgelegd dat een dekbed op je bed gelegd kan worden. Zonder hoes – dan is hij mooi wit – of met een eenvoudig vervangbare hoes. Zo heb je elke week een nieuwe sprei!

2.

De video’s van The Home Tour Squad van IKEA in Amerika zijn enorm muffig. Het team is een verzameling klusnerds, en hun teamleider Brooke is echt een päreltje. Ze bezoeken mensen met een probleem in huis, meestal op het organisatie-vlak. Brooke en haar team meten de boel op en veranderen de huizen in IKEA-showrooms.

In dit filmpje zien we hoe ze de loft van Robin onder handen nemen, dat vol staat met spullen uit haar vorige, ruimere woning.

3.

In Nederland hebben we ook zo’n klusteam: de Slaapkamerbrigade. Dit team bestaat uit zo mogelijk nog grotere nerds (Ze hebben zelfs een Nederlandse Brooke: Saskia) en in dit filmpje zien we hoe ze de slaapkamer van Hanneke omtoveren tot alles wat Hanneke zelf niet kon verzinnen. Of zoals ze het zelf zegt: ‘Oh, jullie zijn echt creatief.’

4.

Dit is het meest bevredigende filmpje dat je ooit zult zien. Maar echt.

5.

Hoewel, deze is ook lekker.

6.

Bij IKEA hebben ze iets nieuws bedacht: de walk-in-closet achter je bed. Dit zie je al in verschillende filmpje terug en ik zou het graag thuis bouwen, maar dan is mijn bed nog maar een meter diep.

7.

Een filmpje van een meisje met een miljoen paar sneakers en veel te veel piercings in haar gebit. Desalniettemin heel fijn allemaal. Ga ik nu filmpje vier nog een miljoen keer kijken. Groetjes!

Wat is jouw favoriet?7 reacties

 1. Emma

  Ah filmpje vier is bij mij ook favoriet. Dat gevoel heb ik dus ook bij jouw plogs met de voor en na foto’s van het opruimen!

  Ik moest bij filmpje zeven wel lachen. Eerst het onderschrift “concerned dad” en na de hele makeover is het een “happy dad”.

 2. Mirjam

  OMG! Ik blijf ook doorklikken naar andere filmpjes. Zoals deze: https://www.youtube.com/watch?v=BQjBrt9LriY waaruit blijkt dat je prima met 6 vrienden in 1 kleine ruimte kan leven. Handig!

  Enneh, wanneer komt Saskia mijn huis verbouwen?

 3. Anna

  Ooooh filmpje 4 is m’n lievelings!
  Ben sowieso al dol op organising-filmpjes, maar zonder het gekwebbel is het nog opgeruimder en dus mooier^^

 4. Lidewij

  Ken je deze al? Ook leuk!!

  De ikea book book 😉

  http://youtu.be/MOXQo7nURs0

 5. Laura

  WAUW, filmpje 1, gewoon WAUW. “Simply change the cover for a whole new look”. Zo had ik beddengoed verschonen nog nooit bekeken.

 6. NIcole

  Zie net deze voorbij komen. http://brekend.nl/2014/09/04/haha-ikea-neemt-apple-op-de-hak-met-briljante-reclame-voor-hun-nieuwe-catalogus/ en moest gelijk aan dit webblog denken.

  Ben een trouwe lezer (?) van je plog, vind het erg leuk, ook omdat ik vlak bij je in de buurt woon (Kennedylaan) en twee kinderen heb. Weliswaar iets ouder, maar niet veel. Hartelijke groet, Nicole

 7. Marjet

  Oh my! De gelijkenis tussen Brooke en Saskia is gewoon eng!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *