Over 10e

Op 16 augustus 1975 wordt 10e geboren als Martine de Jong.

Sinds eind 1999 houdt ze een weblog bij. Eerst op obscure adressen met veel tildes, later op het domein mar10e.com en sinds 2003 op 10e.nl.
Het archief is bewaard gebleven vanaf eind 2000.

In 2010 richt ze samen met vier vrienden recensiekoning.nl op, waarvoor ze regelmatig schrijft. Vanaf maart 2011 verschijnen vier jaar lang enkele van deze recensies in de Volkskrant.

In 2010 wordt ze runner-up in de strijd om de Social Media Star. Ook in 2010 roept Revu haar uit tot één van de dertig invloedrijkste online Nederlanders.
In 2011 wordt ze genomineerd voor ‘Blogger van het Decennium’ door Stichting Dutch Bloggies. In 2011 en 2012 belandt ze in de Viva400, de lijst van jonge, succesvolle vrouwen in Nederland.

In 2015 debuteert ze met de roman De mannen van Raan bij Uitgeverij Podium.

Martine woont en werkt in Amsterdam, onder meer als art director voor het VPRO-programma Zondag met Lubach. Ook schrijft ze momenteel aan haar tweede roman en is ze vaste columnist voor PAPER.

Je kunt haar volgen op Twitter (@10inc) of mailen op martine@10e.nl.

8 reacties

 1. Suzanne

  heb je interview even bekeken: leuk!

 2. Jan Willem

  Ha Martine,

  Leuk te lezen. Kwam “vroeger” regelmatig op je blog, omdat ie er gewoon zo mooi uitzag. Wit en alles mooi gekaderd met dunne grijze lijntjes. Iets met html en css. Toen ik dus vandaag je url weer ’s inklopte, kwam ik op deze pagina uit en heb ’t interview ook ’s bekeken. Leuk hoor.

  Veel plezier verder nog en een prettig leven!

  JW

 3. Oldo Stofjas

  Er staat nog steeds dat je aan je eerste roman schrijft!

 4. Sid

  De link naar je boek (bovenaan de pagina, volgens mij linkt ie door naar de uitgeverij) werkt niet..

 5. danielle

  Hee! Ik vind je super, en daarom vroeg ik me af: is er een mogelijkheid dat je a.u.b. weer Wie Is De Mol recensies gaat maken? Dat was te gek. Groeten!

 6. Hugo

  Hallo,
  Mijn excuses dat ik u stoor. Ik heb aan aan een vraag maar dit heeft niks met uw prachtige website te maken maar met zml.
  Helaas heeft dit vlog liefje geen youtube/gmail account dus ik kan u eigenlijk op geen enkel ander manier bereiken dan via deze weg.
  (ja via de post maar dat duurt zo lang)
  Heeft u misschien een mail adres waar ik u op kan bereiken?

  gr, Hugo Verbruggen

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *