Suspense

zaterdag 9 juni 2007 15:52 uur

De eerste keer dat ik “Rear Window” van Alfred Hitchcock zag maakte deze diepe indruk op mij. Ik ben geen liefhebber van het horror- en thrillergenre. Ik houd niet van bloederige viezigheid, ik houd ook niet zo van schrikmomenten, ik houd sowieso niet zo van griezelen. Maar ingewikkelde plotten, suspense en conclusies die je nekharen doen rijzen, daar houd ik heel veel van! En dat is precies waar Hitchcock zo goed in is. Rear Window is ENORM griezelig zonder dat je schrikt of vieze dingen ziet.

Wat nog leuker is, is dat ik op dagen als vandaag mijn eigen rearwindoowtje kan spelen. Ik hoor mensen zingen, babies huilen, een vader staat in zijn onderbroek en een overhemd op het balkon te bellen met zijn kind op de arm, een meisje zit achter haar krantje een kop koffie te drinken aan tafel, en zo is er ook vast iemand die een jonge moeder op haar laptop ziet tikken terwijl haar zoontje bij haar aan tafel op zijn nieuwe xylofoon zit te rammen…Misschien ben ik wel een moord aan het beramen!

Rear window


3 reacties

  1. GrimesAnnie

    All people deserve wealthy life and loans or just secured loan will make it much better. Just because people’s freedom is grounded on money state.

  2. Nynke

    Jaaah! Rear Window is TE gaaf! Suspense + de gave outfits van Grace Kelly maken em echt hrrrmmmmmmmmm!

  3. supernena

    Doet dan ook weer een beetje denken aan ‘La finestra di fronte’, ook over een raam maar dan weer heel anders;)

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *