Sneakers sneakers!

zondag 16 mei 2010 21:32 uur

Kleding kopen. Wat een hel. Online gaat het nog best, want online dingen doen is, nu ja, mijn tweede natuur, maar terwijl ik me gisteren een drukke winkelstraat inworstelde besefte ik me dat online zijn eigenlijk keihard mijn eerste natuur is.

Ik weet heus wel dat een hoop mensen nu denken — Goh, dat is best sneu en triest. Of iets van die strekking. Maar het is ook de realiteit: winkelen is gewoon kut. Er zijn veel te veel mensen, opdringerig personeel, afwezig personeel, vieze luchtjes, vieze mensen, pashokjes, PASHOKJES (ik weet niet eens waar ik moet beginnen over pashokjes) en dan al die kleding en schoenen waar je dan geacht wordt uit te kiezen. Keuzes waarbij je rekening dient te houden met je (inmiddels nieuwe) kledingmaat, de heersende mode, je smaak (heb ik die?) en dan ook er nog in zien te slagen om zo objectief mogelijk te beoordelen of het je eigenlijk wel staat.

Nou ja, ik gaf het snel op, rende naar de Bijenkorf en kocht daar wat stukken uit de huiscollectie.

Vandaag ondernam ik een nieuwe poging maar dit keer was ik zo verstandig een vriendin (Manon) mee te nemen met verstand van zaken. De nieuwe poging MOEST wel, want de zolen van mijn schoenen hingen letterlijk los, of zoals Manon zei: — De onderste 2 cm van je zien eruit als een clochard.

Bij winkelen moet je altijd even over die eerste horde heen: je eerste aanschaf. Nadat ik die gedaan had (een paar grijze laarsachtigeschoenen) ging ik los: ik kocht twee broeken, twee hemdjes, een T-shirt, een vestje en TWEE PAAR SNEAKERS! En vooral met die laatsten ben ik ZO BLIJ! Ik ga ze, net als vroeger, naast mijn bed zetten zodat ik er zo lang mogelijk naar kan kijken voor ik in slaap val.

3 reacties

  1. Joost

    Joost Lubach likes this

  2. 10e

    @Mr Apollo: Goeie!

  3. Mr Apollo

    Psst. Je veter zit los.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *