Quiche

» Help! Mijn kind zit op school!

donderdag 16 december 2010 13:41 uur

Gisteren op het schoolplein, terwijl ik met andere ouders stond te wachten tot ons respectievelijke nageslacht naar buiten zou rennen, hoorde ik een vader tegen een moeder zeggen: ‘Wat ga jij maken voor het Kerstdiner?’ ‘Ik heb mezelf opgegeven voor het stokbrood, lekker makkelijk.’ antwoordde ze. ‘Ha! Net als ik! Ik heb mijn naam achter de cherrytomaatjes gezet.’ zei de man.

Oei, dacht ik. Ten eerste wist ik niet dat wij, de ouders, dat hele Kerstdiner in elkaar moesten klepperen. Ten tweede had ik geen idee dat er zoiets bestond als een intekenlijst waar je je naam blijkbaar achter een gerecht naar keuze moest schrijven. Aangezien ik voornemens ben een goede (school)moeder te zijn spoedde ik mij naar binnen om een blik te werpen op die zogenaamde lijst.

De hele lijst was al geconfisceerd, op twee vakjes na: ik kon mijn naam nog invullen achter de quiche of achter de gevulde eitjes. Hierdoor kwam het dat ik net stond te zwoegen in de keuken en mijn zoon een Echte Quiche maakte. Weer +1 voor mijn nieuwe functie. Ik ben moeder!
1 reactie

  1. Sytske/CultureS

    Je geeft die broodmoeder en cherrytomatenvader mooi het nakijken! Ziet er heerlijk uit.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *