over dat ik morse leerde…

dinsdag 14 februari 2012 17:22 uur

Een flinke week geleden heb ik — nog helemaal in de ban van de net afgekeken serie Sherlock — in een bui van slapeloosheid mijzelf Morse aangeleerd. Het kostte me een uur om de met letters corresponderende puntjes- en streepjescodes te leren. Sindsdien ben ik veelvuldig aan het oefenenen om het onder de knie te krijgen. Wel is me al duidelijk dat het schrijven veel makkelijker is dan het luisteren. Morse schrijven is ook veel makkelijker dan het lezen, maar oefening baart kunst en ik oefen best wat.

– –   – – –   .–.   …   .   |   ..   …   |   –…   .   …   –   |   –   .   |   .–..   .   .–.   .   –.   |   .–   .–..   …   |   .– – –   .   |   – –   .–   .–   .–.   |   .– –   ..   .–..   –
–…   – – –   …–   .   –.   –..   ..   .   –.   |   ..   …   |   ….   .   –   |   .–..   .   ..–   –.–   |   – – –   – –   |   .– –   .–   –   |   …–   .   .–.   .– –   .–   .–.   .–.   ..   –.   – –.   |   –   .   |   – –..   .–   .–   ..   .   –.   |   – – –   .– –.   |   –   .– –   ..   –   –   .   .–.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *