Op de foto voor Opzij

» Genieten! Je moet genieten!

dinsdag 25 januari 2011 16:07 uur

make up

opzij opzij opzij

Op de foto gaan is een lastig ding. Helemaal als je de foto niet zelf maakt, of dan op zijn minst zelf nabewerkt. Op de foto gaan bij een professioneel fotograaf is, zo ondervond ik vandaag, weer een compleet ander ding.

Olaf, zelf in een vorig leven helemaal kapot gefotografeerd, gaf allerhande opdringerige adviezen. Als: altijd je kin naar voren, kaken op elkaar en tong tegen je verhemelte. Waardoor ik heel onontspannen op de bank zat te poseren.

Het fotograferen was een ongemakkelijke toestand. Dit kwam door mij. En door de schoenen met hakken van 14 cm die ik aanhad — oké, die schoenen waren wel gaaf. En door de uiterst vriendelijke fotograaf die maar bleef roepen dat ik moest genieten. Ik ben kapot. Daar zie je overigens niets van want ik ben ook nog eens onder handen genomen door een visagiste. Die je eruit kan laten zien als iemand van 10 jaar jonger die al haar hele leven 8 uur per nacht heeft geslapen en louter fruit eet.

De foto is binnenkort te bewonderen in een feministisch maandblad bij jou in de buurt. Met dank aan Madeleine die het gave jurkje voor me heeft uitgezocht. Ik ga even mijn gezicht terugwassen.

foto: @Marjolijnplaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *