of: hoe Martine veranderde in iets raars

woensdag 30 juli 2003 17:00 uur

“Ik kan eigenlijk niet. Ik ben veranderd in iets raars” (SMS)
“Eh…” (SMS)
“Nee echt! Ik heb overal uitslag.” (SMS)

Mijn goede vriendin Geertruida besloot toch te komen en bracht me VSM homeopathisch geneesmiddel bij eczeem / cardiflor ® zalf. Geertruida stelde mij gerust door te vertellen dat zij het ook vaak had en dat het altijd weer over ging. Geertruida zei dat ik er helemaal niet raar uitzag. Inmiddels voelde ik mijn hart bonzen in mijn hoofd, alsof ik ondersteboven hing. “Ben ik echt niet rood?” Geertruida zei dat het wel meeviel. Ik wilde het zelf zien en liep naar de spiegel om te kijken. Ik ben lang niet meer zo geschrokken. Ik zag mijzelf, opgezwollen en bijna paars. Overal op mijn huid zaten wittige ophopingen, alles prikte, alles jeukte. Ik schrok zo dat ik er bijna van moest huilen. “Wat zou je gedaan hebben als ik er niet was nu?”, vroeg Geertruida “Huilen en mijn moeder bellen.”, zei ik. In plaats daarvan belde ik de dokter. De dokter zei dat het heel vaak voorkwam en dat ik pillen zou krijgen waarvan het over zou gaan. Nadat Geertruida was weggegaan huilde ik en belde ik mijn moeder. “Misschien ben je allergisch voor Geertruida?”, zei ze. Ik zei dat ik haar al gezegd had dat ze dat zou gaan zeggen.

De pillen hebben geholpen. Of de zalf. Daar wil ik geen uitspraak over doen.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *