Midas’ speurtochtfeestje

woensdag 28 november 2012 13:08 uur

Omdat Midas zes jaar oud is geworden mocht hij vandaag met vijf vriendjes, een vriendinnetje en zijn zusje op zoek naar de verloren munten van Zwarte Piet. Ondanks de storm vonden ze ze allezes. Veel dank aan Joost voor het helpen uitzetten van de speurtocht en het maken van de geweldige iPadapp die de kinderen op weg hielp. Het was een topdag!

Eerst maar even een warme chocolademelk om voor te verwarmen. Na afloop kregen de kinderen opeens een iPad van de bediening. Zwarte Piet zou deze hebben achtergelaten voor ze.

Met zijn allen dicht op het scherm om goed te kunnen horen wat de Piet te zeggen heeft. Voor de eerste opdracht moesten ze op zoek gaan naar puzzelstukjes die verstopt lagen onder eieren.

Gelukt! Tijd voor een nieuw videobericht van Piet: volg de rode lintjes.

Er volgde nog een aantal opdrachten waarbij ze elke keer een munt vonden. Helaas kon er één opdracht niet doorgaan: een rit met het treintje waarbij onderweg goed moest worden gekeken naar letters langs de route. Deze letters vormden een zin: ‘Kijk onder de klok.’ Hier lag de laatste munt en de boodschap dat Zwarte Piet verdwaald was in het doolhof.

Zwarte Piet zat vast in het doolhof en hoopte dat de kinderen hem konden vinden en hem de uitgang wijzen. Dit lukte natuurlijk, maar spannend was het wel!

Omdat de kinderen Zwarte Piet zo goed geholpen hadden met het terugvinden van de munten, ridderde hij ze allemaal tot officiële hulppiet en kregen ze een bijbehorende badge. Midas vroeg zich vanmorgen, voor hij naar school ging, af of ze het op school al zouden weten dat hij nu hulppiet was. Gelukkig zat de badge nog op zijn jas.

Nog even met zijn allen op de foto voordat Zwarte Piet weer aan het werk moest.

Eenmaal weer thuis was het tijd voor warmte, taart en cadeautjes uitpakken.

En een spannende Sinterklaasfilm natuurlijk.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *