Mamadag

vrijdag 11 december 2009 11:21 uur

Waar ik vroeger nog wel eens wat wasjes weg kon werken en zelfs nog wel eens regulier kon werken op mamadag, tussen de mamabezigheden door, is dat nu echt niet meer mogelijk. Ten eerste gaat Midas ’s morgens naar school. Dus op tijd opstaan, Midas een boterham geven. Midas soms nog een boterham geven want “hommer”. Wat wil je op je brood naar school, Midas? (Meestal smeerkaas.) Broodtrommeltje in de tas. Stuk fruit schillen en in de tas. Drinken in de tas. Zelf douchen, aankleden. Vlug, vlug. Midas naar school brengen. En dan is de dag nog niet eens echt begonnen. De rest van de dag veroorzaakt zoveel chaos in huis dat ik het einde van de dag dien te besteden aan het opruimen van die chaos (of niet natuurlijk, en dan is het weer eens een gezellige bende).

Chaos deel 2Chaos deel 1

Maar het opvoedkundig dieptepunt trof mij vorige week, er lagen twee ongevouwen wassen klaar op bed en deze lagen Midas in de weg want hij wilde op het bed springen. “Mama! Wil je even de was wegdoen? Op de kast bijvoorbeeld!! Ik wil op het bed springen!” Aargh, dacht ik, dit is dus Midas’ leven, gevuld met bergen in de weg liggende was die mama dan op de kast legt i.p.v. opvouwt. Ik hoop maar dat ik hem niet teveel verpest voor zijn latere verkering…1 reactie

 1. henrike

  JEHES! Ik ben niet de enige, joepie! Wat een verademing.
  Hier vandaag mamadag en 4(!!!) ongevouwen onopgeruimde wasmanden.
  1 in de wasmachine, 1 in de droger, 2 nog te wassen.
  MAMA-HEL!
  Juul die klei in vloerkleed stampt, daarna hijgend naar school fietsend om Diede op te halen, ik snak naar een slaapje van Juul met voor mij een macchiato.
  Jij ook eentje?

  Oh ik vergeet helemaal de kersthel. Dit weekend mag het huis in kerst! Hoezee!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *