Makkelijk een bootje huren (+ winactie!)

maandag 1 september 2014 15:10 uur

Sponsored content

De jongens achter de nieuwe website Barqo hebben iets heel slims bedacht: ze bemiddelen tussen booteigenaren en mensen zonder boot, zoals ik. Het idee is dat als je een bootje hebt, je er niet elke dag mee vaart en als je géén bootje hebt – zoals ik – je heus wel een keertje wilt varen.

barqo-scherm1

Een bootje huren in Amsterdam is over het algemeen een dure aangelegenheid. Wil je bijvoorbeeld op zaterdag de hele dag met een fluisterboot op pad kost je dat meer dan €200. Wil je de grachten onveilig maken met een luxere salonboot dan zul je ook al je rijke vrienden moeten uitnodigen (en hopen dat je er zelf dan nog bij past.) Als je dan toch rijke vrienden hebt, heeft er ook vast wel eentje een leuke boot, maar ik drijf af.

Via Barqo kun je nu heel makkelijk een boot huren van iemand die hem toch niet gebruikt. Sharing economy heet dat. Niet alleen liggen alle schepen nu minder te niksen, het is ook nog eens goedkoper dan huren via een reguliere rederij.

barqo-scherm2

Zo kun je bijvoorbeeld de boot van Boris een hele dag huren voor maar €65! Jammer dat er nog geen foto bijzit, maar ik neem aan dat de boot in ieder geval zeewaardig is. Sowieso een goede deal dus.

barqo-tutorial

Je kunt op de site in heel Nederland bootjes huren (mits er water is natuurlijk). In Amsterdam lopen ze nog tegen wat problemen met de gemeente aan, maar de eigenaren hebben goede hoop dat de regelgeving kan worden aangepast. Ik hoop het ook, want varen is leuk. Had ik maar een schip met geld.

winactie

Ik mag een tegoedkaart van €50,- weggeven, dus mocht je zin hebben in schuitje varen, laat dan een comment achter dan gooi ik er een tombola tegenaan. Ga ik nu even theetje drinken.15 reacties

 1. Charlotte

  Ik vind een waterfiets altijd zo vermoeiend en een echte boot nogal begrotelijk, dus dit klinkt ideaal!

 2. Margriet

  Zou graag een tegoefkaart willen winnen.

 3. Eveline

  Er was eens een meisje uit ‘s Gravenhage
  Dat wilde haar zeezieke vriendje plagen
  Ze huurde een boot
  Kocht wijn, bier en brood
  Eruit kwam het met grote vlagen

  PS: Ik neem wel iemand anders mee

 4. Michelle

  “…maar ik drijf af.” Applaus voor die opmerking, heerlijk. Oh enne, ik doe mee! Ik ben opgegroeid op de boot (lees: in maxi cosi in de kuip, in een autogordel-constructie) en ik mis het best wel!

 5. Iris

  Ik wil wel bootje varen in de Amsterdamse grachten, of ergens anders 🙂

 6. Judith

  Whooh hoe gaaf is dit! Ik woon in Utrecht en wil graag eens over de gracht varen ipv langslopen, strompelen etc. etc. Mocht het niet lukken heb je altijd nog de waterfiets maar omdat ik net student af ben is dit sjieker 😀

 7. Rian

  Goed idee, deze nieuwe bootverhuurbemiddelingwebsite. Boot staat al op de verlanglijst, net als de financiële middelen om het mogelijk te maken. Barqo is dan een uitkomst. Benieuwd wat er voor aanbod is in het hoge noorden.

 8. Femke

  AirBNB goes Boot style. Als Utrecht er tussen staat ding ik graag mee naar wat vaarvertier.

 9. Martijn

  Ik moet nog even nadenken of ik wel meedoe! Want ik durf denk ik niet te varen! Denk ik? ik weet het zelfs!
  Door het spiegelbeeld sturen (of heet dat roeren?) ga ik de verkeerde kant op bij elke bocht.

  Je zou maar een vriendin in Shanghai willen bezoeken met de airbnboot, kom je uit bij de vriendin in Chicago waar je al een vliegticket naartoe had gekocht!

  Of je gaat op een date de liefdesboot in, laat de ander varen terwijl je zelf dronken van de wijn en de liefde voor de kapitein wordt. Dan wil ik het wel!

 10. Niek

  Oh te gek!
  Voordat ik straks helemaal niet meer mobiel ben (want zwanger) zou ik graag nog eens een tochtje maken, al dan niet in een “Boris”! 🙂

 11. Sint

  Leuk concept! Alleen jammer dat Friesland niet bij heel Nederland hoort…

 12. Sacha

  Een bootje huren? Dan kan ik onvergetelijk naar onze mooie omgeving turen!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *