Krullen in mijn haar

woensdag 19 oktober 2011 21:10 uur

Nadat ik mijn frustratie over haren wassen had geuit middels een recensie, was Kiwi zo vriendelijk om deze comment achter te laten:

Waarop ik onmiddellijk antwoordde:

Ik spoedde me naar het winkeltje van bol.com en kocht daar Curly Girl The Handbook, geschreven door Lorraine Massey en Michele Bender. Helaas duurt de bezorging van deze titel drie tot vier werkdagen, wat dus betekent dat ik het op zijn vroegst pas op vrijdag in huis zal hebben (maar waarschijnlijk dus pas maandag grr.) Hoe dan ook, zo lang kon ik niet wachten en ik ging alvast wat verder zoeken op internet.

En ongelofelijk: er is een hele Curly Girlbeweging! Honderden filmpjes en websites over hoe je je krullen het beste tot zijn recht kunt laten komen. Ik was eerst nog wat skeptisch, want mijn haarroutine is niets anders dan nat haar laten opdrogen. Een routine die helaas wisselend effect heeft, en meestal eindigt in pluishaar.

Ik heb het metéén uitgeprobeerd en nou ja, ik ben gewoon heel gelukkig want het werkt! Het zijn een aantal dingen die je ánders moet doen dan eerst, niet extra. Precies goed voor mij dus, want ik houd niet van extra haarwerk. Zo moet je je haar met andere shampoo wassen, het anders laten opdrogen en anders kammen. Prima. De stappen staan hier duidelijk en in comic sans beschreven: krullenkoppen.nl.

Zodra ik het boek heb zal ik de methode uitgebreid recenseren, dat lijkt me duidelijk.6 reacties

 1. Emma

  Laat Mascha van Beautygloss nou net hebben uitgelegd hoe je je haar conditioner-only kunt wassen!

 2. Kiwi

  Hoezee! Het werkt!
  Zei ik toch? :-p

  Looks good!

 3. Marloes

  Al eens naar de krullenkapper geweest? Ook een openbaring! Check voor kapsalons die de Curlsys methode beheersen!

  Ik ga het boek meteen bestellen!

  • 10e

   Nee nog nooit! Maar ik ben het nu wel zeker van plan. Zodra mijn haar er weer zin in heeft ga ik daar eens een afspraak maken. En er hier over schrijven natuurlijk. 🙂

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *