Juryrapport Blogger van het Decennium

» Jurylid: Sanne Walvisch

vrijdag 28 januari 2011 09:34 uur

Anno 1999. Staat er in sierlijke pixelletters boven 10e.nl. Je zou kunnen stellen dat Martine’s complete carrière sindsdien in het teken staat van het ‘kleurrijker maken van het Nederlandse internet’. Een prestatie die an sich al zeker twee sterren waard is.
Het was Martine de Jong (samen met Chantall van den Heuvel, Corrie Gerritsma en Merel Roze) die het levenslog in Nederland op de kaart zette. Menig offline medium maakte melding van haar acties, zoals de blogmarathons die zij met Chantall organiseerde. Martine claimde al een hashtag, voordat het microbloggen werd uitgevonden. De hashtag #weblogqueen. Een prestatie waarvoor de jury haar anderhalve ster toekent.

Martine verblijdde het web met de T-shirtwinkel Nooitmeerwassen.nl, werkte mee aan kantoormannenblog 925 en bouwde haar online imperium verder uit met twee kindjes (plus bijbehorend weblogs). Zij verzorgde het design van minstens een dozijn websites, weblogs en boeken. Waaronder het boek bloghelden van jurylid Frank Meeuwsen. Waarvoor minus één ster om de schijn van partijdigheid tegen te gaan.

Goed. Zullen jullie nu denken. Allemaal leuk en aardig. Maar is dit alles deze nominatie waard? Nou, nog net niet helemaal.

Deze nominatie verdient Martine nadat zij afgelopen zomer het grappigste, meest vernieuwende en best vormgegeven blog van het decennium neerzette. Recensiekoning.nl is uniek in format, tone of voice en stijl. Het is bovenal het fijnst weglezende blog van de hedendaagse Nederlandse blogoscene.

Recensiekoning is dé winnaar van de Dutchbloggies 2011, mits die zouden hebben plaatsgevonden.

Met recensiekoning.nl heeft Martine, samen met met haar vier koningen, bewezen dat bloggen anno 2011 nog altijd springlevend is. Jullie begrijpen: een prestatie die zéker tweeeneenhalve ster waard is…

Voor wie heeft meegeteld: de eindstand is exact 5 sterren.2 reacties

  1. DeniseM

    Ha Martine, nog van harte gefeliciteerd met je nominatie! Ik heb je gezien woensdag en ik had je, ondanks dat ik je blogs niet kende, de prijs graag gegund. Ik heb je in elk geval in mijn stukje over de avond vermeld.
    Complimenten voor wat je allemaal doet en gedaan hebt!

  2. ukkie

    2 sterren + 1,5 ster + 2,5 sterren= niet 5 sterren, maar 6

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *