Julie & Julia

zaterdag 5 juni 2010 22:00 uur

We keken de film Julie & Julia, uit 2009, vanaf een USBstick op onze fonkelnieuwe Blu-Rayspeler, maar hierover later meer. (Oh is het niet opwindend? Het heden? De toekomst?)

Hoe dan ook, we keken de film, maar de techniek liet ons 20 minuten voor het einde in de steek, hij wilde niet verder, maar mopperen doe je niet op zo’n moment, want illegaal bezig dus hé en ik wilde eigenlijk toch al gaan slapen. Maar vandaag keek ik hem wel af: het is een leuke film.

Het verhaalt over Julie die, om een depressie om 100 redenen voor te zijn, elke dag iets kookt uit het kookboek van Julia Child: Mastering the Art of French Cooking en er elke dag over schrijft op haar weblog.

Tegelijkertijd zie je het verhaal van Julia en hoe haar kookboek tot stand komt. Ik hoef wellicht niet uit te leggen waarom deze film mij aanspreekt, de kern van het verhaal is ook mijn waarheid.



2 reacties

  1. Paul

    Er staan leuke fragmenten op youtube van de echte Julia Child. Ik was zelf niet bekend met haar maar kwam er daardoor achter waarom Meryl Streep zo raar spreekt in de film.

  2. Tessa

    Die filmpjes verklaren een hoop, vond Meryl zo raar praten. Zeker een leuke film.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *