In Bad

vrijdag 3 februari 2012 23:04 uur

Wegzakken in het warme water van een bad is misschien wel het fijnste dat er is. Helemaal als het, zoals nu, koud is buiten. Een warm bad gaat elke kou tegen. Mijn perfecte bad wordt gevuld met water dat via onze brieke thermostaatkraan gaat als hij op 47 °C staat. Als het buiten vriest moet hij zelfs nog heter worden gedraaid, want dan trekt de net zo brieke ketel het niet. Het schuim is altijd Melkmeisje, want ikzelf ben een Nostalgiemeisje.

Er kleeft een groot nadeel aan Melkmeisje: het is een agressieve zeep. Nu kan mijn huid dat allemaal prima hebben in voorjaar, zomer en herfst, maar zodra de winter zich aandient meldt mijn huid zich af en gaat in winterslaap. In bad gaan in de winter staat garant voor prikkende jeuk. Overal. Maar juist in de winter lokt het bad.

Ik heb alles geprobeerd om mijn huid dusdanig in de watten te leggen dat het met gemak een badderpartij zou kunnen overleven, maar niets helpt. Insmeren, met wat dan ook, maakt alles alleen maar erger. Een ingesmeerd winterlichaam prikt als de hel, en er kan wegens de glibberigheid niet gekrabbeld worden. Weet iemand misschien wat ik kan doen aan dit als misère vermomd luxeprobleem?7 reacties

 1. Michelle

  Potdikkie, wat heb ik nu zin in zo’n heerlijk warm bad. Maar écht zin in he, niet een beetje. En ik heb geen bad. En m’n ouders ook niet. In dit krakkemikkige studentenhuisje blaas ik wolkjes onder de douche. Hier word ik niet gelukkig van! 🙁

  Om toch postief te blijven: tegen jeuk zou je misschien talkpoeder kunnen proberen! 🙂

 2. Ukkie

  niet de standaard melkmeisje nemen, maar bijvoorbeeld die met Honing

 3. Kiek

  Heb je al getest? Hoop zo dat de badolie wel werkt 🙂

  • 10e

   Ja! Ik ben er gisteren mee in bad geweest. Het hielp inderdaad, bizar. Het maakte het bad ook onhandig glibberig dus ik stond daarna wel het bad te schrobben om ongelukken te voorkomen. Even een en ander tegen elkaar afwegen dan maar…

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *