Huizen hebben ook gevoel

woensdag 2 december 2009 16:14 uur

Al lopende door de Ceintuurbaan vanmorgen, keek ik, zoals altijd, even omhoog naar mijn oude huis. Het huis waarin ik mijn Amsterdamwoonbaan begon: Ceintuurbaan 199-III. Boven de kapsalon, waardoor het in de gang altijd naar permanentvloeistof rook.

Waar de broer van DJ Elstak op de eerste etage woonde, maar waar hij liever niet mee geconfronteerd werd, ook al leek hij als twee druppels water op hem.

In de tijd dat ik er woonde was het een versleten, viezige toestand. Zoals het ook hoort bij een studentenwoning.

Hoe graag zou ik daar nog eens binnenkijken. Maar, kijk eens aan, vanmorgen zag ik dat het huis te koop staat. En te koop staan betekent met een hele serie foto’s op Funda staan. Hoezee!

Het huis is prachtig verbouwd, er is opeens een vierde verdieping bij getrokken, er is opeens een bad, er is opeens licht, er is opeens ruimte. Het huis is tegelijk met mij volwassen geworden. Volwassen en duur.

Mijn oude huis, nieuw!

P.S. Als u overweegt het huis te kopen, doe het niet! Het spookt er.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *