Hoe Matthijs mijn kind naar bed stuurde

woensdag 20 oktober 2010 09:50 uur

Gisteravond, toen ik op het punt stond om op visite te gaan bij vriend A., knuffelde ik mijn kind (bijna 4) nog even flink en zei hem dat hij vanavond nog mocht opblijven om met papa televisie te kijken. Sinterklaas was namelijk exclusief ingevlogen om in De Wereld Draait Door zijn mening te geven over de hele ophef over de Sintposters die in november door het hele land opgehangen gaan worden.

Eenmaal bij A. op de bank verslikte ik me zowat in mijn thee: Matthijs van Nieuwkerk drukte de kijkers op het hart dat kleine kinderen toch echt niet mochten kijken. Om het nog erger te maken werd het fragment van Jiskefet maar weer eens ingestart. ‘Hoe vaak in ons leven zullen we nog gedwongen worden dat te zien?’ vroeg ik A. Sinterklaas bleek Michiel Romeijn met een baard en het gesprek was verschrikkelijk.

Weer thuis hoorde ik hoe het geweest was: het kijken naar de afschuwelijke Sint met zijn vulgaire fragmenten. Hieronder een korte (en uit herinnering opgetekende) transcriptie:

Matthijs van Nieuwkerk: Straks is Sinterklaas bij ons te gast. (Streng kijkend in de camera.) Maar pas als de kleintjes naar bed zijn, ik zeg dit nog even met klem.
Ruben: Hoorde je dat Midas?
Midas: Ja.
Ruben: Wacht ik spoel het nog even terug.
Midas: De kleintjes moeten naar bed, he?
Ruben: Ja, zullen we dat dan maar doen?
Midas: Ja. (Hij keek hierbij teleurgesteld doch vastbesloten en was al onderweg om zijn tanden te gaan poetsen.)

Vanmorgen zei Midas me, op mijn vraag of hij Sinterklaas nog gezien had op TV, dat De Wereld Draait Door had gezegd, die meneer, dat de kleintjes naar bed moesten! Ik wou dat Matthijs mij ook naar bed had gestuurd.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *