GOUDEN GAT

woensdag 29 augustus 2007 11:41 uur

Ah! Het jaarlijkse telefoontje van de Gouden Gids. “Goedemorgen mevrouw, wij willen graag uw vermelding in de Gouden Gids met u doornemen. Momenteel staat u vermeld als “mar10e.com”, is dat correct?” “Nee, mijn bedrijfsnaam is inmiddels veranderd in 10inc. en ik zit ook op een ander adres en ik heb een ander telefoonnummer en een ander websiteadres en een ander e-mailadres. Joe!” “Voor het vermelden van e-mail en website moet u extra betalen.” Hoezo? Ik betaal nu ook niets en ik zie toch duidelijk een URL en mailadres staan.” “Eh, ja, …, eh, dat was een soort van experiment (??). Als u niet extra wilt betalen halen we die twee dingen weg.” “Prima!” “Maar dan wordt u dus niet door de zoekmachines gevonden, want wij hebben een alliantie met wel 9 zoekmachines en die kunnen u dan allemaal niet meer vinden.” “Nou, dat zal wel meevallen denk ik, ik word nu ook door Google ge?ndexeerd, punt. Ik heb niet de illusie dat ook maar ??n klant tot mij is gekomen middels de Gouden Gids.”

Zucht. Na plaatsen van dit postje kun je met zoekterm “gouden gids” mij w?l vinden, maar ik als zoekterm levert geen goudengids-hit op. S-hit zeg. Verspreiding van papieren meesterwerken als Gouden Gids en Telefoonboek. Daar zou iemand eens een stukje over moeten schrijven!4 reacties

 1. Tjarko

  Dit jaar dacht ik: ‘laat ik ook eens meedoen’ niet wetende dat mijn Google Ranking zelfs hoger is dan die van de Gouden Gids en dat ik op mijn bedrijfsnaam inderdaad totaal niet gevonden wordt…. ach ja.. weten we dat ook weer. Spaar ik volgend jaar weer 500 euro uit 🙂

 2. Sint

  Volgens mij kwam er op mijn site ook nog nooit ook maar ??n bezoeker via de site van de Gouden Gids. Weggegooid geld dus.

 3. patrice

  grrhhh … ik ben ooit eens gebeld of ik ook Grafstenen ontwerp! Grafisch Ontwerper paste helaas niet helemaal int collommetje van de GG. Graf Ontw wel 😉 ha

 4. Johan

  Oh, ze zijn dus weer bezig? Ik ben op mijn hoede!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *