Futurama

» Lekker laat, Martine!

zondag 23 januari 2011 19:02 uur

Gisteravond, terwijl ik op de bank zat bij Joost en Daniel, met mijn laptop op schoot en mijn iPad en -Phone bij de hand — lievelings — zette Joost een recente aflevering op van Futurama. Nu moet ik zeggen dat ik Joost al oneindig vaak over dit Futurama heb horen praten, meestal in superlatieven als “het kickste programma ooit”. Ik keek de aflevering mee.

Deze episode verhaalde over een tijdmachine die alleen vooruit in de tijd kon reizen (tijdmachines altijd +1) maar die wegens een probleem in de toekomst toch gebruikt moest worden.

Het plan om weer thuis te komen was als volgt: gewoon doorreizen in de tijd (na het oplossen van het probleem natuurlijk) totdat ze op een punt zouden komen waarop inmiddels tijdreizen beide kanten op was uitgevonden en dan weer snel naar ‘huis’. Briljant! Uiteindelijk kwamen ze erachter dat dat hele tijdreizen heen en weer nooit uitgevonden zou worden en de aarde aan het einde van de rit vergaat in een supernova maar kijk aan! Deze werd opgevolgd door de Big Bang en alles begon weer opnieuw! Gewoon door blijven reizen dus tot je weer terug bent bij nu. Nogmaals briljant.

Alle problemen die je hierbij kunt verzinnen werden ook daadwerkelijk behandeld, iets wat al mijn vragen tijdens het kijken steeds beantwoordde, ruimschoots voor ik ze had. Nu ja. En dan ook nog iets met humor.

Ik weet niet hoe ik het verder nog moet aanprijzen. En dat hoeft waarschijnlijk ook niet want ik ben, zoals de ondertitel al even aanstipte, rijkelijk laat met het beginnen met kijken naar Futurama. Recht zo die gaat!plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *