Eenentwintig dagen

maandag 7 januari 2013 11:21 uur

Morgen ben ik precies eenentwintig dagen niet meer op mijn werkplek geweest. Dit weet ik zo precies, omdat Time Machine me elke morgen waarschuwt dat mijn laatste backup een aantal dagen geleden is gemaakt. Vandaag zijn dit er twintig. Vandaag zit ik nog steeds thuis, omdat de docenten van mijn kinderen vandaag (en morgen) zogenaamde studiedagen hebben. Welja.

Nu kan ik mij niet goed voorstellen hoe het is om huisvrouw te zijn, of thuisblijfmoeder. Als ik aan die beroepen denk, zie ik gedekte lunchtafels voor me, potten thee en wasjes met een voetbalelftal aan shirts. Zodra ik eens eenentwintig dagen thuisblijfmoeder ben, zijn er geen gedekte tafels. Wel probeer ik de was te doen. Ook worstel ik met de drang het huis overdreven schoon te houden. Iets wat niet lukt. Niet eens een beetje. Wat ik me dan erg aantrek omdat ik immers de hele dag thuis ben en zo groot woon ik nu ook weer niet.

Ik laat mijn kinderen afschuwelijk veel tv kijken. Ik zet geen thee. En het ergste: ik probeer gewoon door te werken. Wat natuurlijk ook niet lukt, dus dan vouw ik maar weer een was op. Half.

Morgen ga ik naar kantoor. Ik houd niet van schoolvakanties.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *