December

» keep calm and carry on

woensdag 15 december 2010 13:55 uur

Eigenlijk heb ik niet eens tijd voor dit stuk tekst. Of zou ik die tijd niet moeten maken. Of zou ik op zijn minst het gevoel moeten hebben dat ik die tijd niet zou moeten maken. Of dan toch minimaal bedenken dat ik dat gevoel zou moeten hebben etcetera. Want eerlijk gezegd maakt zoveel activiteit — de hoeveelheid waar december 2010 me op tracteert — me een beetje apathisch.

Het is ook helemaal niet iets om over te klagen, integendeel. Het gaat goed met mijn kinderen. We hebben zoveel werk dat we iemand hebben moeten aannemen. En als een warme lappendeken over alles heen ligt daar recensiekoning.nl. Die mijn hele dag beheerst: de eerste gedachte bij alles is ‘Kan ik daar een recensie over schrijven?’. Een vraag die ik overigens altijd moet beantwoorden met ‘Ja, want we recenseren alles.’ Dan volgen al snel de vragen ‘Wil ik daar een recensie over schrijven?’ (Iets minder vaak ‘ja’.) en ‘Heb ik tijd om daar een recensie over te schrijven?’ (Bijna altijd ‘nee’.) En passant heb ik trouwens nog wel even mijn BHV bijgespijkerd. Voor het geval ik ooit weer eens een hele dag op kantoor kan zitten. (De recensie die ik daarover schreef staat hier.)

Maar goed, waarom vertel ik dit. Ik heb nog een uur om de tractaties van mijn dochter in elkaar te sleutelen want ze is vandaag voor het laatst op de babygroep. Niet vergeten cadeautjes te kopen voor de leidsters. O, batterij camera is nog leeg, opladen.

(Hoe verzinnen ze het trouwens dat de kerstvakantie morgen al begint?)
plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *