De Zevensprong

donderdag 20 september 2012 11:24 uur

Als kind was alles nog nieuw. Iedereen die je ontmoette, alle programma’s op tv en alle speelgoed waren nieuw. Daarna volgde – in ieder geval bij mij – een periode waarin het grootste gedeelte van die dingen weer verdwenen. De mensen zag ik nooit meer, de programma’s werden nooit meer herhaald en alles zonk weg in mijn herinneringen.

Tegenwoordig kan dat dus niet meer. Alles wat nu nieuw is blijft voor altijd beschikbaar. Daar bovenop komt dat met terugwerkende kracht ook alles van vroeger alsnog beschikbaar wordt. Je kunt mensen van vroeger weer opzoeken en je kunt De Zevensprong voor een habbekrats op dvd kopen. Hierdoor voelt het alsof mijn leven momenteel aan twee kanten uitdijt. Zowel de toekomst als het verleden komen erbij, dat is toch eigenaardig?

Zo kocht ik vandaag de dvd’s van De Zevensprong en Briefgeheim en hoop ik van harte dat ze niet, zoals bijna alles van vroeger, dik en lelijk zijn geworden.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *