De Tandarts

woensdag 8 november 2006 09:52 uur

Dat was nog eens een nachtelijk avontuur…

40 weken & 5 dagenGisteravond om 9 uur kreeg ik opeens VRESELIJKE kiespijn. Van het soort “ik wil dood”. Ik kon niet meer liggen, ik kon niet meer staan. “Ga jij zo de nacht doorkomen?”, vroeg Ruben. “Neeeeheeeee”, huilde ik. Eerst maar eens bellen met de verloskundige, om te vragen hoeveel pijnstillers ik mocht. Dat bleek mee te vallen: “Zes paracetamol per dag, neem er meteen twee tegelijk in dan werkt het vast beter.” Zo gedaan…

De pijn LEEK iets weg te zakken maar ging al weer snel over in de ikwildoodmodus.

Nu maar eens bellen met de huisartsenpost. Ik werd even later teruggebeld door de dienstdoende tandarts (het was inmiddels een uur of 10). Nou ja, lang verhaal iets korter: de beste man moest speciaal voor mij uit Haarlem komen naar zijn praktijk in Buitenveldert waar ik om 11:30 uur ’s avonds plaatsnam op de behandelstoel.

Terwijl hij een wortelkanaalbehandeling uitvoerde op De Kies ging ik ondertussen bijna dood van een andere pijn: buikpijn. Wee?n. Oh God. “Nou, ” zei de tandarts, “het is niet helemaal mijn expertise maar het zal wel een leuk verhaal in het tandartsenblaadje opleveren.” Lachen alsof je kiespijn hebt natuurlijk… of buikpijn.

De buikkrampen zakten uiteindelijk weer weg nadat ik niet meer ondersteboven in de stoel lag dus het was WEER eens vals alarm, maar daar was ik eigenlijk wel blij om. Ik was inmiddels kapot.Maar ik dacht pas echt dat ik gek werd toen ik tussen de pijnen en ontberingen door de rebussen die ter afleiding op het plafond hingen aan het oplossen was. In volgorde: vroedvrouw ~ zo vader zo zoon ~ op alle dag lopen ~ zwangerschap ~ over tijd zijn. Eh… :-S15 reacties

 1. MandyAlexander

  When you are in a not good position and have no cash to get out from that, you would require to take the loan. Because that will help you definitely. I take auto loan every single year and feel OK just because of this.

 2. Esther

  Ik kom ook even uit de lurkmode…
  Van harte gefeliciteerd met jullie mooie zoon!

 3. Madd

  Normaal lees ik wel mee maar reageer niet, nu las ik bij superolog dat jullie de ouders van een (gok ik ;-)) prachtige zoon geworden zijn dus nu toch een keer reageren.

  Van harte Gefeliciteerd en geniet er van!

 4. Patricia

  Jee! Erg pijnlijk idd en dan moet je nog gaan bevallen. Nou heel veel succes met alles gewenst. Laten we hopen nu echt de laatste loodjes…heb je nog behoefte aan bezoek tijdens de lunchpauze dan bel of mail me maar…

 5. Dingetje

  Marcel had me al gezegd dat je niet lekker geslapen had, maar dat dit je moest overkomen, bah! Ik hoop dat je je slaap al een beetje hebt ingehaald. En zeg even tegen het ukkie, dat ie nou wel komen mag. Oom en tante zitten met spanning te wachten!!

 6. oma

  we blijven in spanning wachten,jammer dat dit er ook nog allmaal bij moet komen.schrijf er een boek over

 7. Patty

  Elk kind kost een tand zeggen ze wel eens 🙁 Trouwens…Klaasje, is het nu niet eens de HOOGSTE tijd om te komen?

 8. Agnes

  Een wortelkanaalbehandeling en een bevalling in dezelfde maand (week?). This is not your lucky day.

 9. Kiek

  Gossiepikkie, je hebt het wel zwaar te verduren he? Wij leven hier heel hard mee!

 10. Cat

  Ahhhhh! Mijn g?d, hoeveel pijn mag en kan ’n mens tegelijk hebben???? H??l veel sterkte en ik wens je h??l veel succes met de bevalling. Laat je n?et wijs maken dat je de pijn (ja sorry) vergeten bent, zodra je kindje op je buik ligt. Dat duurt m?nimaal ’n week of 2. Maar uiteindelijk is ’t ’t w?l d?bbel en dwars waard!

 11. Lotte

  Ach meiske toch!

 12. Janine

  MEDELIJDEN FACTOR TIEN! Maar..: Wel een goed verhaal! 😉

 13. lin

  Lekker motiverend Johan….

  🙂

 14. Johan

  Au, lijkt me inderdaad pijnlijk. En dan moet het ergste waarschijnlijk nog komen …

 15. Mr Apollo

  Ach gut toch!
  Nou, dat kan maar 1 ding betekenen: die bevalling zelf gaat van floepsakee! (hoop ik dan maar…)

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *