Cruise met Opa

» dag 2 — 22 juni 2011

woensdag 22 juni 2011 23:59 uur

De hele dag brachten we op zee door. Dit betekent dat iedereen de hele dag aan boord is en dat iedereen de hele dag geëntertaind dient te worden, blijkbaar. Het dagprogramma aan boord is uitgebreid en divers. Opa en ik deden mee aan niets, als een beetje naar de zee staren tenminste niet ook een activiteit is.

Opa was al voor zessen wakker en stond op. ‘Ik ruik de zee, ‘ zei hij, ‘ik houd het niet meer!’ en weg was hij.

Op de twaalfde verdieping van het schip kun je vrij kijken, rondom. Zee, zee, zee en af en toe een verdwaald bootje. Alles wat voorbij komt varen is een boot-je, hoe groot het ook is. De Opera herbergt 2500 mensen, maar daar zie je helemaal niets van, zo vroeg in de morgen.

Elke ochtend ligt het programma van die dag onder je deur doorgeschoven op je te wachten. Hierop staat wat er die avond in het theater te zien is, in wat voor soort kleding je aan dient te schuiven in het restaurant die avond en welke taxfreedingen er die dag in de aanbieding zijn.

Elke avond deel je je tafel met dezelfde mensen, in ons geval zijn dat Nel en Jan. De dresscode voor de avond was ‘formal’, iets waar opa niet op had gerekend. Dus kochten we een hemd en een das voor hem in de boutique.

 ‘s Avonds togen we naar het theater om naar een show te kijken met liedjes van de Beatles en de Rolling Stones. Maar niet voordat de kapitein en zijn mannen waren voorgesteld met harde beatmuziek.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *