Buitenslaapzak

maandag 14 december 2009 23:26 uur

De winterjas. Al jarenlang heb ik een winterjas die ik het liefste aandoe als het ook maar een beetje koud is buiten. Het is een lange, grijze, gewatteerde jas. Het ziet er niet uit als ik hem aanheb, want ik zie er in uit als een te strak ingepakte worst die gaat skieën, maar hij zit zo lekker. En hij is warm, en de zakken zijn gevoerd met fleece. En ik kan er zo fijn mijn hele lijf in wegritsen op onzekere dagen. (Ook al zie ik er dan uit als die ski-worst)

Nu ja, lang verhaal kort, die jas kan Echt Niet Meer. Hij begint te slijten, zoals een dekbed dat doet: niet alle doorgestikte vierkantjes zijn meer evenredig gevuld, met name in het “zadel”gedeelte, ik fiets veel. Ik was dus op zoek naar een waardige vervanger. Het liefst IETS modieuzer (maar niet noodzakelijk) en vooral net zo warm, net zo lang en net zo kruip-in-weg-grijs. En ik vond hem:

jas

Hem hier in huis krijgen was nog een heel gedoe, want Duitse website die alleen Duitse adressen en banknummers accepteert, maar het is, met veel dank aan Dave, gelukt! Ik hoop snel mijn armen in hem te sluiten. (In de jas dus, niet in Dave)1 reactie

  1. Mr Apollo

    Laat die winter maar komen! Nu ben je zelfs tegen Duitse temperaturen bestand.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *