Adèle en Midas

maandag 14 november 2011 23:51 uur

‘Mama, wil je een mooi liedje voor me draaien. Het gaat zo: nema mij aa fijn zowa love youuuu aawie nomabuuda bes love youuu.’ Ik peins mijn hersenen bijkans aan gort. ‘Waar hoorde je dat liedje dan?’ ‘Juf Tanja draait dat altijd in de klas. En opa en oma ook, in de auto.’ ‘Sorry, ik weet niet welke je bedoelt, zing het nog eens?’ Midas zingt het nog eens, en nog eens, en hij herinnert zich inmiddels nog meer regels, en de melodie wordt iets duidelijker. Maar nog steeds niet duidelijk genoeg.

Ten einde raad doorloop ik de playlist in Spotify die heet ‘Midas’ lievelings’. Alle tracks laten hem glimlachen, maar telkens weer roept hij: ‘Nee, dat is hem niet. Waarom weet je nou niet wat ik bedoel.’ Ik geef het op. ‘We skypen Arjen wel even, die weet het vast.’

Arjen luistert naar Midas zijn fonetische lied, dat hij voor de zoveelste keer inzet, denkt even na, klikt wat op zijn computer, en zegt: ‘Bedoel je misschien déze: ‘

Dat was het dus. Gelukkig. Ik draai het twee keer voor Midas terwijl hij een groot vel voltekent met hartjes. ‘Op wie is deze mevrouw die zingt verliefd?’ vraagt hij me. Ik antwoord hem dat ik dat niet weet. Hij denkt even na en zegt dan ‘ik denk op Arjen’ en tekent verder.1 reactie

  1. Mr Apollo

    Kan iemand me even bij elkaar dweilen? Ik geloof dat ik gesmolten ben….

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *