lasagne met spinazie en zalm

» Woensdag Kookdag

woensdag 2 november 2011 19:50 uur

Op Facebook vroeg ik wat ik deze Woensdag Kookdag op het menu zou moeten zetten. Er kwamen gestaag meer gerechten bij, maar de meesten kozen voor lasagne met spinazie en zalm. Hè, wat? Is dat een bekend gerecht? Het enige dat ik op internet kon vinden was dit ietwat saaie gerechtje op ah.nl. Met dit als basis heb ik er zelf maar wat van gebakken, volgens onderstaand recept:

Dit heb je nodig voor 3 personen:

1 sjalot
1 Spaanse peper
300 g panklare spinazie
250 g ricotta
75 g oude kaas, geraspt
peper, zout, nootmuskaat
handvol platte peterselie
0,5 citroen
1,5 pak gerookte zalm
9 verse lasagnebladen
100 ml melk
cherry tomaatjes

Snijd de peper fijn en snipper de sjalot:

Fruit de ui en bak de peper. Als de ui glazig is voeg je de spinazie toe, in delen, totdat alles in de pan zit. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat alle spinazie slinken.

Maak ondertussen een saus van de ricotta en een scheutje melk. Rasp hier de schil van een halve citroen door. Voeg ook het sap van een halve citroen toe. Snijd de platte peterselie fijn en roer die door de saus. Maak op smaak met zout en peper, en een klein beetje nootmuskaat.

Voeg iets minder dan de helft van de saus en wat geraspte kaas toe aan het spinaziemengsel en roer goed door elkaar. Bedek de bodem van een ovenschaal met verse lasagnevellen (tip: leg ze ondersteboven dan krullen ze zichzelf weer plat) en bedek dit met de helft van de spinazie. Hieroverheen leg je een laag gerookte zalm. Hier weer overheen nogmaals lasagnevellen, de rest van de spinazie en de rest van de zalm.

Als laatste een laag lasagne. Dek dit helemaal af met de rest van de saus. In de saus leg je wat gehalveerde tomaatjes. Kijk eens hoe blits ik ze gerangschikt heb!! Rasp een flinke hoeveelheid belegen of oude kaas over alles heen.

Nu afdekken met folie en minimaal een uur wegzetten in de koelkast.

Na 30 minuten in de oven op 180 °C ziet het er zo uit:

Meebeslissen wat ik volgende week woensdag kook? Breng hier dan een stem uit op jouw lievelingsgerecht.2 reacties

  1. Henrike

    Ziet er lekker uit! Ga ik zeker een keer maken

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *