Uientaart

zondag 9 december 2012 20:34 uur

Op pakjesavond kreeg ik een kookboek: A Propos Bistro van Stéphane Reynaud. Een geweldig cadeau, waarvoor nog props voor de Sint. Hij kent me na al die jaren blijkbaar echt erg goed. De uientaart was het eerste dat ik eruit kookte. En tevens het tweede, want hij mislukte. Zoals Franse koks en sommige van mijn vrienden dan zeggen: ‘C’est la vie.’ Prima, maar ik vond het bloedirritant en deed dus onmiddellijk een tweede poging.

Dit was het originele recept:

Wat ging er allemaal mis? Ten eerste heb ik het bladerdeeg uitgerold. Nee! Fout! Janine legde me later uit dat je dat alleen moet doen met zelfgemaakt bladerdeeg (zie blijkbaar blz. 408). Bij de tweede poging heb ik de uien langer in de pan laten rommelen, want iedereen weet dat ze daar gewoon lekkerder van worden, heb ik mijn oven 10 graden warmer gezet, heb ik de taart er 5 minuten langer in laten zitten én heb ik – geheel niet volgens recept – de vrijgebleven randen stiekem ingesmeerd met losgeklopt ei. Zo ben ik dan ook wel weer. Hoe dan ook, de tweede versie was lekker.

Hier nog een kiekje van de mislukte taart voor de ramptoeristen:

Bij de tweede poging heb ik trouwens in mijn vinger gesneden. Gelukkig mag ik morgen naar de bedrijfshulpverleningscursusherhalingsdag. Mijn lievelings. Nu op zoek naar een lekkere fles uit de koeling.2 reacties

  1. Kees

    scrabble
    bedrijfshulpverleningscursusherhalingsdag past niet op plankje.
    Túten zeggen we in Frylân.

  2. Kees

    Fryslân. Was SSSSSSSSSSSS vergeten

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *