Quiche met groene asperges en schimmelkaas

woensdag 13 juni 2012 10:41 uur

6 plakjes bladerdeeg
een stuk kaas naar keuze
een stuk schimmelkaas naar keuze
3 eieren
een bekertje slagroom
peper
zout
venkelpoeder
gedroogde oregano
groene asperges
aardappels naar keuze

Kaaskrullen

Een simpele quiche, die voornamelijk erg geschikt is om wat restjes uit je koelkast weg te werken. Kan bijvoorbeeld ook prima met tomaatjes, broccoli, paprika, ach kijk maar even wat je nog hebt liggen.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Meng de room met de eieren en flink wat geraspte kaas door elkaar. Op smaak brengen met zout, peper, venkelpoeder en gedroogd oregano. De aardappels wassen en in kleine kubusjes snijden. Kook deze vast wat voor. Smeer een bakblik in met wat boter en bekleed het met bladerdeeg. Zorg dat er wat over de randen hangt. Prik overal gaatjes in het bladerdeeg.

Aspergequiche (voor)

Giet de aardappeltjes af en leg deze op de bodem. Giet het roommengsel er overheen. Verkruimel hier de schimmelkaas op. Daar bovenop leg je de asperges. Het geheel afdekken onder nog wat geraspte kaas, de randen deeg naar binnen vouwen en dan ongeveer 30 minuten in een oven van 220 °C bakken.



plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *