Quiche met geitenkaas en gegrilde paprika

dinsdag 26 november 2013 09:30 uur

Geïnspireerd door dit recept op culy.nl maakte ik een geitenkaasquiche met gegrilde paprika. Hieronder mijn versie van het recept voor een vierkante vorm van 30 x 30 cm:

9 plakjes bladerdeeg
350 gram harde geitenkaas
150 gram zachte geitenkaas
gegrilde paprika (pot van 690 gram)
8 eieren
400 ml slagroom
gedroogde oregano
peper & zout

Vet de vorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Snijd tweederde van de paprika klein. Klop de eieren los en meng de room erdoor. Snijd de harde kaas in kleine blokjes en meng ze samen met de fijngesneden paprika door het mengsel. Voeg oregano, peper en zout toe naar smaak. Giet het mengsel in de vorm.

Bak de quiche 20 minuten in de oven op 175 °C. Snijd de overgebleven paprika in lange reepjes. Leg deze op de quiche, samen met de verbrokkelde zachte kaas en zet terug in de oven tot hij mooi bruin is geworden en de kaas wat gesmolten is. (Nog een minuut of twintig, hangt erg van je oven af.)



2 reacties

  1. Kiek

    Heb ‘m gisteren gemaakt en hij was inderdaad superlekker!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *