Pompoensoep

» gebaseerd op recept uit 'Kookschool - De Klassiekers'

woensdag 7 december 2011 21:10 uur
pompoensoep

3 middelgrote aardappelen
1 butternutpompoen
1 stuk oranje pompoen
2 bouillonblokjes (kip)
1 theelepel geraspte gember
peper, zout, chilipoeder
klein beetje kokosmelk
verse koriander

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het stuk pompoen samen met de butternutpompoen in een ovenschaal. Bak ze 40 minuten in de oven. Snijd hierna de butternut doormidden en haal de zaden en draden eruit. Verwijder van alle pompoen de schil.

Pompoen net uit de ovenPompoen slopen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze, samen met twee bekers water in een pan en doe er de bouillonblokjes bij.

AardappelenAardappelblokjes
BouillonLekker bezig!

Kook de aardappelen gaar. Voeg na een tijdje koken de pompoen en nog twee bekers water toe. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper, en eventueel wat chilipoeder om hem wat pittiger te maken (niet te veel!).

HmmmGepureerd

Voeg tot slot nog wat geraspte verse gember toe. Dien de soep op met de fijngesneden koriander en wat kokosmelk. (En volkoren pistoletjes met rivierkreeftjes, ruccola en veel cocktailsaus natuurlijk.)

Gember!Soep!

1 reactie

  1. Bertjan

    Hoi,

    Lekker recept. Wat voor soort aardappels heb je gebruikt? Ikzelf kruimige. Voor meer tips over het koken van aardappels, kijk eens op http://www.aardappelskoken.net

    Groeten,

    Bertjan

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *