Pepernoten

» bron: Allerhande

donderdag 21 november 2013 15:02 uur

150 gram roomboter
125 gram bruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 el melk

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar.

Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maak van het deeg kleine balletjes, of kubusjes, of parallellogrammetjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.

Bak ze in de oven in 15-20 min. gaar. Dit is een goed moment om je huis te laten bezichtigen door potentiële kopers (indien van toepassing).



plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *