Oma Duckcake

zaterdag 15 mei 2010 10:32 uur

Ingrediënten:
2 bananen
450 g cakemix
citroensap
3 eieren
melk
60 g pecannoten
200 g roomboter

Zet de boter op zacht vuur in een steelpannetje en laat het heel langzaam smelten (het mag niet bruin worden) (Deze tip kreeg ik ooit van mijn moeder, als je de boter laat smelten is het beslag maken een peuleschil) (Doe dit overigens alleen bij cake, niet bij bijvoorbeeld appeltaart). Pureer een banaan met een scheutje melk en een beetje citroensap tot een papje. Maak het cakebeslag zoals vermeld op de verpakking. Meng het beslag met het bananenpapje en de fijngehakte pecannoten. Giet het beslag in een springvorm en druk er nog plakjes banaan in. Bak de cake op 160°, ongeveer 80 minuten.



1 reactie

  1. Ukkie

    De boter smelten gaat ook prima in de magnetron. De is het risico op bruin worden ook een stuk kleiner…

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *