Mokka-chocoladetaart

zaterdag 19 oktober 2013 11:28 uur

Ik ben op zoek naar een goede manier om random recepten te vinden in mijn kookboeken. Daarom vroeg ik (in de tussentijd) Ruben een getal onder de 280 te noemen, het aantal pagina’s in ‘500 taarten en cakes‘ van Susannah Blake.

header-chocoladetaart

Ruben zei 103 en dus aten we zojuist mokka-chocoladetaart. Taarten als deze zouden verboden moeten worden en horen thuis in een boek met de titel ‘500 manieren om te sterven aan dichtgeslibde aderen’. Maar ja, geen markt voor.

260 g pure chocolade
170 g boter, in blokjes
200 g fijne kristalsuiker
3 grote eieren
70 g bloem
2 el oploskoffie, opgelost in 2 el kokend water
geklopte slagroom

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een springvorm in bekleed de bodem met bakpapier.

Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan zacht kokend water en verhit de chocolade en de boter zachtjes, tot ze zijn gesmolten.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Roer de suiker door het mengsel en klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Zeef de bloem boven het mengsel. Vouw vervolgens de bloem door het mengsel. Roer de koffie erdoor.

Schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart ongeveer 55 minuten tot de bovenkant stevig is, maar de binnenkant nog niet. Laat de taart afkoelen in de springvorm.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *