Marokkaanse kippensoep

donderdag 12 september 2013 09:39 uur

restjes kip
1 rode ui
2 tenen knoflook
gember
komijn-, koriander-, kerrie- en paprikapoeder
2 el bloem
twee bouillonblokjes
1 l water
1 blik kikkererwten
2 blikken tomatenblokjes
1 limoen
verse koriander

Fruit de fijngesneden ui, uitgeperste knoflook en geraspte gember in olijfolie. Voeg alle poeders toe en fruit nog even verder. Voeg twee eetlepels bloem toe en eventueel nog wat olijfolie. Meng alles goed. Pluk ondertussen de kip die over is van de avond ervoor kaal:

Voeg een liter water en twee bouillonblokjes toe en laat zachtjes doorkoken. Voeg hierna de kikkererwten en blokjes tomaat toe en laat pruttelen.

Rasp de schil van een limoen boven de pan en voeg het sap van een halve limoen toe. Als laatste mag de kip erbij. Alles nog even goed doorwarmen en dan serveren met verse koriander.



plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *