Lasagne bolognese

maandag 16 december 2013 14:15 uur

Maak een winterpeen schoon.

Snijd de peen klein en snipper een ui.

Snijd drie selderijstengels in kleine stukjes.

Snijd een courgette in plakjes.

Rooster wat tomaten met olijfolie, peper, zout en gedroogde oregano in een oven van 230 °C.

Fruit de ui.

Snijd vier chipolataworstjes in stukjes.

Bak de peen en selderij mee.

Bak de worstjes mee. Voeg oregano toe. Pers een teen knoflook uit en roer er doorheen. Blus af met balsamico-azijn.

Pureer de tomaten. Voeg toe aan het mengsel. Laat het geheel pruttelen.

Vet een ovenschaal in.

Bedek de bodem met lasagnebladen en een laag saus.

Smelt roomboter.

Voeg bloem toe. Bak dit een beetje aan.

Voeg hier melk aan toe en blijf goed roeren tot het een gladde saus is.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Leg plakjes courgette op de saus.

Hieroverheen de witte saus.

Dan weer lasagnebladen, rode saus, courgette en eindig met een dikke laag witte saus.

Geraspte kaas er overheen en dan een minuut of veertig in een oven van 180 °C. Klaar!



plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *