Italiaanse aubergine uit de oven

» voor vier personen

zaterdag 29 juni 2013 20:07 uur

Omdat we binnenkort naar Italië gaan, maar vooral omdat ik alleen nog maar dingen wil eten die weinig bits sorteren volgens Foodzy, aten we vanavond Italiaanse aubergine uit de oven. Dit recept komt uit het boek ‘Clean & Lean’ van James Duigan. Een wanstaltig boek overigens, met alleen maar gelukkige mensen zonder vet aan hun lijf die de hele dag grassap drinken, maar hé, ik zou ook wel de hele dag grassap willen drinken als ik wist waar ik dat kon kopen.

Hoe dan ook, het was heel erg lekker. En weinig bits dus, dat komt voornamelijk doordat er geen aardappelen, pasta of vlees in het gerecht zitten. Ik nuttigde dit gerecht met enkele glazen witte wijn (5 bits per stuk) ter compensatie. Een gratis tip.

ingrediënten
2 grote aubergines, overlangs doormidden
olijfolie, om te besprenkelen
zout en peper
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
1 el balsamico-azijn
1 blik van 400 g tomatenblokjes
2 el groene olijven, gehalveerd
1 el kappertjes
200 g ricotta
rucola
basilicum

Verwarm de oven tot 200 °C.

Leg de aubergines in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en gril ze in de oven een minuut of 45.

Fruit de ui in olijfolie. Bak de tomatenpuree mee. Voeg de uitgeperste knoflook toe en blus af met balsamico-azijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel lekker lang pruttelen. Roer de olijven en kappertjes door de saus. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Schep de saus over de aubergines en verdeel de ricotta er overheen. Zet het nog 10 minuten in de oven. Serveer het met ruccola, basilicum en nog wat olijfolie en peper.

Ik heb er natuurlijk ook een Eatzy van gemaakt, zodat je het met één klik kunt inchecken. 12 bits. Eet smakelijk.



plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *