Gevulde Eieren

donderdag 22 december 2011 22:02 uur

Voor een gezellig vleugje jaren ’70 aan je kerstavond maak je natuurlijk gevulde eieren. Ze zijn zo klaar, en al je gasten rennen als eerste naar diezelfde eieren. Ze weten niet eens precies waarom, maar ze moeten zo een ei eten! (Ik weet wel waarom, het is — zoals altijd — die verdomde nostalgie.) Serveren met selleriesalade op melba toast.

eieren
ketchup
mayonaise
peper & zout
paprikapoeder

Kook de eieren tot ze goed hard zijn. (10 minuten in kokend water)

Eieren koken

Na het koken koel je ze met koud kraanwater. Pel de eieren voorzichtig en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel en verzamel het in een kom. De lege helften ei leg je klaar.

EierenEiwit

Prak het eigeel met een vork tot één massa. Meng het met voldoende mayonaise en ketchup (meer mayo dan ketchup) tot het een goed smeuïge massa is. Breng op smaak met zout & peper en vooral veel paprikapoeder.

EigeelVulling

Vul de eieren met behulp van een spuitzak en maak het af met toefjes ketchup uit een tube.

EitjesKerstdiner Midas weer gecoverd

Je kunt natuurlijk in plaats van deze kindersmaken (waarvan elke volwassene — wederom uit nostalgie — zal roepen ‘Oh! Dit ei is ZO lekker!’) er een wat volwassener variant van maken met fijngesneden bieslook, garnalen, zalm, gorgonzola of zelfs kaviaar maar hé, lees het begin van deze zin nog eens.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *