Cupcakes met mandarijn en sinaasappel

maandag 3 december 2012 10:55 uur

Voor twaalf cupcakes heb je nodig:

125 gram roomboter
125 gram suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 mandarijn
1 sinaasappel
poedersuiker
1 pakje monchou
150 gram mascarpone
klein stukje geel/oranje marsepein
zilveren pareltjes

Mix de boter met de deeghaken soepel en voeg de suiker er beetje bij beetje aan toe. Het is belangrijk dat de suiker goed geabsorbeerd wordt door de boter. Mix hierna de twee eieren er één voor één doorheen. Hierna het bakmeel er ook beetje bij beetje doorheen mixen. Rasp de schil van een mandarijn plus het sap door het beslag. Verdeel het beslag over twaalf cakevormpjes en bak ze in een oven van 180 °C in 20 minuten af.

Voor de topping mix je de monchou en mascarpone door elkaar met het sap van een halve sinaasappel en poedersuiker naar smaak. Rasp de schil van de sinaasappel en meng het er doorheen.

Doe het kaasmengsel in een spuitzak en breng aan op de cupcakes. Versier met een marsepeinen sinaasappeltje en pareltjes. Of met wat anders natuurlijk, of met niks. HEMA heeft tegenwoordig heel fijn (en goedkoop) marsepein en fondant. De pareltjes zijn gewoon bij elke supermarkt verkrijgbaar.

Gele knutselmarsepein voor cakes en taarten. Echt HEMA: €1,50.



plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *