Courgette-pestosoep

vrijdag 18 oktober 2013 19:40 uur

Verzinnen wat je gaat eten is het moeilijkste van dat hele koken. Ik besloot het mezelf makkelijk te maken en de datum van vandaag op te tellen (18 + 10 + 20 + 13 = 61) en het 61e gerecht uit de index van een kookboek dan maar te gaan maken.

kookboek

Een vegetarisch kookboekje: Vega gerechten van Veltman Uitgevers.

soep:
1 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
7,5 dl groentebouillon
750 g courgette, in dunne plakjes
60 ml room
geroosterde ciabatta, voor erbij

pesto:
50 g basilicum
30 g fijn geraspte parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 el extra vergine olijfolie

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten op matig vuur, of tot de ui zacht is.

Breng de bouillon in een aparte pan aan de kook. Voeg de courgette en de hete bouillon aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat de soep ca. 10 minuten sudderen, of tot de courgette zacht is geworden.

Voor de pesto: doe basilicum, geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten in de keukenmachine en hak het mengsel in 20 seconden fijn. Voeg geleidelijk de olijfolie toe en maak er een glad mengsel van. Schep de pesto in een kleine kom.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room en twee eetlepels van de pesto door de soep en warm het op matig vuur door. Breng de soep op smaak met zout en peper en dien hem op met geroosterde ciabatta.

Prima soepje voor bij de televisie.



2 reacties

  1. Ron; van Maanen

    Waarom is dit een soepje voor bij de TV? Zet de TV eens UIT. Dan heb je je volledige aandacht bij het eten en smaakt het veel lekkerder.

  2. Marjan

    En zo los jij dus nu weer mijn probleem op. We eten vanavond courgettesoep, dankjewel.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *