Chocoladecupcakes met marsepein

» Woensdag Kookdag

woensdag 16 november 2011 12:59 uur

Voor 12 boterzachte cupcakes heb je nodig:

125 gram roomboter
125 gram suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
klein scheutje melk
2 el cacao
marsepein
poedersuiker

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix hem met de deeghaken nog zachter. Voeg de suiker beetje bij beetje toe totdat alle suiker door de boter zit. Daarna de eieren één voor één toevoegen en alles tot een gladde massa mixen. Vervolgens voeg je het meel langzaam toe en als laatste nog een klein scheutje melk en de cacao. Mix alles goed door elkaar.

Verdeel het beslag over 12 cupcakepapiertjes, dit gaat het makkelijkste met een ijsschep. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 180 °C.

Ondertussen rol je het marsepein (gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt) uit op een met poedersuiker bestoven aanrecht. Steek hier 12 rondjes uit met een glas. Voor deze cupcakes heb ik ook nog 12 hartjes gestoken uit roze marsepein.

Als de cupcakes klaar zijn met bakken haal je ze uit de tray en bedek je ze meteen met de rondjes marsepein. Met een kwastjes met wat water bestrijk je ze zodat ze mooi gaan glimmen en je de hartjes er makkelijk op kunt plakken. Deze bestrijk je vervolgens ook met water. Je kunt ze meteen eten, dus dat gaan Alwine en ik nu even doen.

Update: je kunt deze cupcakes nu ook inchecken op Foodzy!



3 reacties

  1. @StukjeS

    mooie foto’s, en inspirerend logje! gaan we hier ook proberen…

  2. Nina

    You make it look soooo easy. Maar zo mooi krijg ik ze niet 🙁

  3. Kiek

    Ik bak er niks van 🙁
    Wel lekker, maar lelijk! Poeh.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *