Bloemkoolsoep

» uit: Comfort Food van Janneke Vreugdenhil

donderdag 6 maart 2014 10:24 uur

Dit kookboek kocht ik voor Janine’s verjaardag maar ze had het natuurlijk al, dus hield ik het zelf, en sindsdien lag het in mijn vensterbank te wachten op wat komen zou.

kookboek-janneke-vreugdenhil

Op de een of andere manier moet ik bij de foto op het omslag de hele tijd aan Suzanne Balk denken, maar het is toch echt Janneke Vreugdenhil. Gisteren sloeg ik het voor het eerst open op de bladzijde ‘bloemkoolsoep’. Het hele recept past op een bladzijde, er zat niet eens een foto bij, perfect.

In de supermarkt kocht ik een bloemkool. Dat doe ik nooit, maar uitgerekend die keer stond de man voor mij in de rij ook een bloemkool af te rekenen (hij combineerde het met een pot jus, een grote rollade en brood) en de vrouw achter mij ook! Tot mijn verbazing zag ik dat Joyce gisteren ook bloemkoolsoep heeft staan koken. En Gonda at ook bloemkool! Nou ja, dat is een teken.

Hieronder het recept van Janneke Vreugdenhil, want nu heeft iedereen natuurlijk zin in bloemkool:

2 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 theelepels ras el hanout
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kleine bloemkool, in roosjes
1 l groentebouillon
200 ml Griekse yoghurt
verse koriander

bloemkoolsoep-002

Verwarm de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui, ras el hanout en een snufje zout een minuut of vijf.

bloemkoolsoep-003

bloemkoolsoep-004

Voeg de knoflook toe en fruit een minuutje mee.

bloemkoolsoep-005

Doe de bloemkoolroosjes en bouillon in de pan en laat zachtjes 20-25 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Proef of er nog zout bij moet en voeg naar smaak versgemalen peper toe. Verdeel de soep over vier kommen. Geef in elke kom een royale schep yoghurt en bestrooi met koriander.

bloemkoolsoep-006

bloemkoolsoep-007

bloemkoolsoep-001

Eet smakelijk!



4 reacties

  1. Elsbeth

    Jaaaa die is goed! Hele kookboek is geweldig. De koekjes met witte chocolade zijn ook goed en de orzotto met pompoen is ook lekker. En Suzanne Balk! Waar is Ingeborg Wieten??

  2. Karin

    Wat een goeie tip – Heb het boek direct besteld, staat bomvol met nog veel meer heerlijke recepten. Thx!

  3. Bernd

    Bedankt, vanavond probeert, echt lekker! Leuke Plog.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *