Bananenbrood

» op basis van een recept uit: 'Kookschool ~ De Desserts'

zaterdag 31 augustus 2013 13:10 uur

150 g zachte boter
150 g suiker
3 eieren op kamertemperatuur
4 bananen
1 theelepel vanille-extract
330 g bloem
1 zakje bakpoeder
75 g walnoten
100 g gedroogde gojibessen
25 g chiazaad

Ik haatte mijn oude oventje. Als middenachter gelijk zou staan aan het noorden en middenvoor aan het zuiden, dan zou je kunnen zeggen dat alles in het noordwesten heel snel verbrandde en het zuidoosten een nogal ongaar gebied was. Dingen moesten dus altijd halverwege gedraaid worden en niet alle dingen waardeerden dat. Dan stortten ze in, dan stortte ik in en dan stortte ik het resultaat in de vuilnisbak.

Dat is nu verleden tijd want voor mijn verjaardag kreeg ik een oven. Een echte Steba uit Duitsland. Hoe veel ik mijn vorige oven ook haatte, ik kende hem wel door en door. Deze nieuwe Duitser en ik, we zijn nog geen vrienden. Met baktijden en temperaturen is het nog een gerommel van jewelste. Dat gezegd hebbende, dénk ik dat dit brood in 60 minuten gaar zou moeten kunnen zijn bij een temperatuur van 180 °C.

Mix de boter zacht:

Voeg beetje bij beetje suiker toe tot alles goed is opgenomen door de boter:

Klop drie eieren los en voeg dit ook langzaam toe aan het mengsel, steeds goed blijven mixen:

Prak de vier bananen fijn en voeg deze toe. Mix hierna de bloem, bakpoeder en een snufje zout door het mengsel. Als laatste de walnoten er doorheen (ik heb deze niet klein gemalen) en de gojibessen en chiazaad (en verder alles wat je nog in huis kunt vinden met een exotisch/verantwoorde naam). Het mengsel kan hierna in de beboterde cakevorm:

Even een selfie in mijn Duitse vriend:plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *