Baileys Chocolat-taart

vrijdag 27 december 2013 14:45 uur

Via de post ontving ik zomaar een fles Baileys Chocolat. Nu kun je zo’n moment aangrijpen om zo snel mogelijk dronken te worden, óf je maakt er een taart mee voor je schoonmoeder, de grootste Baileysfan die je kent.

150 g roomboter
200 g digestive biscuitjes
300 g monchou
100 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
75 ml Baileys Chocolat
250 ml slagroom

Smelt roomboter in een pannetje.

Verkruimel de biscuitjes.

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Meng de kruimels met boter en bedek de bodem van de taartbodem met het mengsel. Zet de vorm in de koelkast.

Mix Monchou, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.

Mix de Baileys Chocolat (of gewone Baileys) door het mengsel.

Klop de slagroom.

Spatel de slagroom door het mengsel.

Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Laat de taart twee uur opstijven in de koelkast.

Gelukt! Nu kun je hem versieren zoals je wilt. Je kunt bijvoorbeeld aan de taart vragen of hij hier vaker komt, of je laat Ruben wat chocolade au bain marie smelten en met een broodzakje chocoladekerstboompjes maken.

Lekker bezig, Ruben!

Toefje slagroom op de kop en klaar!

Eet smakelijk.



4 reacties

  1. Annoesjka

    Is Ruben te huur voor het versieren van taarten en zulks?

  2. RuSt

    Mijn uurprijs is op aanvraag te verkrijgen.

  3. Kimberley

    Hmmmmmmm, yumyum!
    Snel een keer uitproberen

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *