Appelmoes

» Woensdag Kookdag

woensdag 9 november 2011 21:11 uur

Zelf appelmoes maken is het makkelijkste wat er is. Je hebt namelijk alleen maar appels nodig. Het hoeven niet eens verse appels te zijn, dus heb je nog een paar niet meer zo lekkere appels ergens liggen, aarzel niet en maak appelmoes!

Zet een pan op het vuur met ongeveer 1 kop water erin. Schil de appels (ik gebruik meestal Elstar) en snijd ze in kleine stukjes. Gooi deze stukjes in het water. Dat hoeft niet allemaal in één keer, gewoon tijdens het schillen ze steeds in de pan erbij klepperen. Dan net zolang doorkoken tot ze allemaal moes zijn geworden. Goed roeren zodat er niets aan de bodem vast koekt, maar als je voldoende water gebruikt gebeurt dat niet zo snel.

Tijdens het koken kun je ook suiker toevoegen, hoe meer, hoe zoeter natuurlijk, dus doe dit geheel en al naar eigen inzicht. Ook kun je, als je wilt, er wat kaneel aan toevoegen.

Als alle appels moes zijn geworden zet je er nog even de staafmixer in en dan heb je dus appelmoes. Vooral warm erg lekker, maar koud uit de koelkast ook superkick. Appelmoes, dat zouden meer mensen moeten doen.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *