Wie is de Mol? Afl. 3

» 'wie schrijft, die blijft'

zaterdag 16 januari 2016 23:20 uur
header-widm-03

De makers van Wie is de Mol hebben in de aflevering van vorige week een puzzel verstopt en deze is door ijverige kijkers opgelost. Uit deze puzzel is een naam gekomen in combinatie met het woord ‘mol’. Mocht je niet willen weten wat de oplossing is van deze puzzel: lees dan niet verder!

widm01

Tijdens de opdracht met de vijf oud-Mollen in het verlaten klooster, kreeg Klaas in beeld vijf zinnen te horen. Aangezien de titel van de vorige aflevering ‘het laatste woord, letterlijk’ was, kwamen Twitteraars op het idee om de laatste letters van de laatste woorden van deze zinnen achter elkaar te zetten en toen gebeurde er dit:

widm-puzzel

Betekent dit dat Klaas de Mol is? Waarschijnlijk wel. Maar niets is toch wat het lijkt? Klopt, maar als de makers van het programma moedwillig puzzels in het programma gaan verstoppen die expres de verkeerde Mol voorspellen dan is het klaar. Het enige alternatief zou nog kunnen zijn dat in de aflevering van gisteravond óók weer een puzzel of aanwijzing zou zitten die naar een andere kandidaat zou wijzen en dat we dan op die manier één voor één de kandidaten zouden kunnen deduceren. Dat we ‘mol cf’ gewoon moeten lezen als ‘mol contra focus’, dat we dus juist niet op hem moeten letten. Laten we maar gewoon doen alsof Klaas niet de Mol is, voor het plezier.

Er werd bijvoorbeeld ook door ijverige kijkers beweerd dat het zesde witte hoofd uit de leader op Annemieke leek, maar ikzelf vond het hoofd meer weghebben van Cécile. Zou dit dan het deduceren zijn? Dat Klaas en Cécile dus niet de Mol zijn? Ik hoop het zo. (Nee hoor, het witte gezicht uit de leader is gewoon ook Dennis.)

widm-cecile

Bij de eerste opdracht moesten de kandidaten in groepjes van twee of drie op zoek gaan naar drie delen van geldbiljetten. Cécile, Remy en Marjolein sprokkelden €250 bij elkaar en Annemieke, Taeke en Rop €500. Klaas zei dat hij absoluut ondergronds wilde gaan, maar dat zegt natuurlijk niets.

Om elkaar te vinden gaven ze aanwijzingen alsof ze al jaren op de Dominicaanse Republiek wonen met zijn allen, zo van ‘bij de supermarkt rechts en dan achter dat pleintje waar we dat lekkere sorbetijs hebben gegeten’. Misschien is de Dominicaanse Republiek wel een stuk kleiner dan ik dacht, dat kan ook.

Tijdens het eten kwamen ze er eindelijk achter – op aanwijzing van Rop – dat de achterzijdes van de geldbriefjes samen een mozaïek vormen van het hoofd van de Mol. Dit maakt Rop onverdacht, want de Mol had dit natuurlijk nooit geopperd en wijselijk de mond gehouden. Zoals Klaas deed, maar dat zegt natuurlijk niets.

Art vertelde de kandidaten dat het een opdracht in het donker zou zijn en dat de Mol zich wel op zijn gemak zou gaan voelen. Wie kwamen er op dat moment in beeld? Klaas en Taeke. Dan moet Taeke wel de Mol zijn, toch? TOCH?!

Ze gingen een potje lasergamen, iets waar vooral Annemieke erg naar had uitgekeken. Rop had helemaal niet uitgekeken en rende als een spartelende vis in een fuik en trok het hele decor omver. ‘Ik ben nachtblind!’ riep hij in een poging om toch nog Mollerig te klinken. Cécile had ook niet uitgekeken en droeg per ongeluk haar hockeymoederoutfit mét witte legging. Gênant.

Ze moesten onderling het geld verdelen naar eigen inzicht, maar dit deden ze verrassend goed. Taeke nam het grootste bedrag mee maar wist het verdubbeld en wel naar de overkant te krijgen. Uiteindelijk renden ze maar liefst €1700,- bij elkaar, of zoals Remy het verwoordde: ‘de Mol moet zich schamen!’
Wat had Klaas daarop te zeggen?
‘Biertje iemand?’
Schaamteloos.

widm02

De volgende dag was het weer tijd voor de test, maar niet voordat ze een anonieme greep uit de pot mochten doen in ruil voor het schrappen van vijf vragen naar keuze. Het één-na-hoogste unieke bod zou winnen. Een wat flauwe opdracht, natuurlijk, want de enige manier om de pot te sparen was als alle kandidaten een laag bedrag zouden bieden. Een dubbeltje of zo. Gelukkig zijn de kandidaten van Wie is de Mol al sinds jaar en dag onverstandige types, en werd er uiteindelijk € 2345,- uit de pot gehaald. Niet door Remy: hij bood nul euro maar moest toch direct naar huis met rood scherm en miniharp.

Arme Klaas, die zal vanaf nu alleen en in stilte wakker worden, dat krijg je ervan.

WIDM-2016-afl-03plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *