Wie is de Mol? Finale

vrijdag 21 maart 2014 10:57 uur

5sterren

wat: de finale van Wie is de Mol?
wie is de Mol: Susan

Gisteravond werd mijn hardnekkige vermoeden eindelijk bevestigd: Susan is de Mol. Nadat we nog een keer gedwongen de monoloog van Art moesten bekijken stapte Susan eindelijk naar voren en fluisterde: ‘Ik ben de Mol.’ Freek was in shock. Even daarvoor nog had Art immers gezegd dat Susan niet de winnaar was en in gedachten had hij de hele pot al drie keer uitgegeven aan musicalkaartjes voor de hele groep.

widm-10-D

De kandidaten keken bij Moltalk naar de uitzending waarin de kandidaten keken naar de kandidaten. #inception

Sofie was ook blij, ze kon eindelijk haar winst uitschreeuwen. Nadat Tygo naar huis was gegaan wist ze eigenlijk al dat ze gewonnen had, ook al praatte Tygo nog zo op Freek in over het hooghouden van de manneneer en het afmaken van één van de vrouwen.

widm-10-C

Ik geef toch een heel duidelijke aanwijzing, hallo? HALLO?!

Sofie heeft echt heel goed gespeeld. Met goed spelen maak je geen vrienden, leek het. Je maakt jezelf wél verdacht, binnen en buiten het spel. Tot het laatste moment heb ik getwijfeld of ik misschien niet iets over het hoofd zag, maar dan kalmeerde ik mezelf door nog een keer het geld te tellen. Waar Sofie wel wat verdiende (bijvoorbeeld door Jan-Willem te zien tijdens de processie) bracht Susan alleen een paar honderd euro binnen bij de eerste opdracht. En dat was nog de schuld van Jennifer ook.

widm-10-B

Geheel volgens verwachting liet ze hem liggen, maar dit was niet in beeld geweest (zoals iedereen beweerde)

De kandidaten blikten terug op het seizoen. Zo kwamen we er achter waarom al Jan-Willem’s Mollen eruit vlogen. Dat kwam omdat Jan-Willem teveel op zijn gevoelsmol zat te spreiden. Beetje vies, Jan-Willem. Ook kwamen we er eindelijk achter wat er in het koffertje zat: gewoon precies hetzelfde als in de grote tas, maar dan zonder de rijstplantage.

widm-10-A

In het echt heb ik niet zulke grote vingerafdrukken hoor

We kregen een aantal molacties van Susan te zien. Het was lang niet alles wat we zagen, ze heeft de pot echt duizenden euro’s gekost. Mocht je nog extra Molacties willen zien, kijk dan naar de Moltalk van gisteren, daarin werden er nog een aantal extra behandeld.

Sofie heeft zelf ook flink wat geld verspeeld. Dat is dus het gekke van Wie is de Mol, om het spel te kunnen winnen moet je je eigen hoofdprijs zo’n beetje halveren. Zou er ooit een seizoen komen waarbij de winnaar uiteindelijk met €3,50 naar huis gaat? En zou je als kijker de Mol dan een heel goede Mol vinden? Of is dat dan gewoon zielig voor de winnaar. Ingewikkelde materie.

Misschien overbodig, maar ik kijk nu alweer zo enorm uit naar het volgende seizoen. Ik kan niet wachten. Echt niet.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *