Wie is de Mol? Afl. 9

vrijdag 14 maart 2014 15:20 uur

5sterren

wat: Wie is de Mol, aflevering 9
wie is de Mol: Susan

Deze prachtige negende aflevering begon met het eindelijk samenbrengen van Tygo en Freek in een romantische suite. Freek liet zijn oog vallen op het grote bed met muskietennet, maar daar lag Tygo in gedachten al in, lepeltje lepeltje met zijn schattie Freek. Iets kan gebeuren! Sofie en Susan besloten het delen van een hangmat te benutten door elkaar te verklappen dat ze helemaal op elkaar zitten. Het is ook krap, zo’n hangmat, dus je ontkomt er niet aan.

Wat volgde was een scène uit The Blue Lagoon, maar dan met een extra man en een extra vrouw en – om het nog kinkyer te maken – een flesje bier in plaats van Brooke Shields. Het was evengoed een mooi plaatje. Props voor de huiseditor, en voor de sportschool van Tygo natuurlijk.

tygobil

Servicescreenshot

Ondertussen zagen we voor de zoveelste keer die postbode alle enveloppen bezorgen. We weten inmiddels ook dat hij een heel incapabele postbode is, want de enveloppen bleken uiteindelijk gewoon allemaal in de bus van Art te moeten zitten. Ook leek het alsof hij twee keer twee enveloppen in een brievenbus deed, wat het totaal op acht enveloppen zou brengen, maar daar wist zelfs Art niets van. Verwarring alom.

widm9A

Zij is de Mol. Nee, zij!

Tygo en Sofie vertrokken per boot, maar pas nadat Tygo de startaanwijzingen van Sofie in de wind sloeg en de motor bijna verzoop. Op zich ook twee scheepsbegrippen, dus zijn inzet was best prima. In de eerste brievenbus die ze aandeden vond Sofie haar eigen envelop, gericht aan Susan. Als beste kandidaat ooit, tot de laatste snik, loog ze hierover tegen Tygo en suggereerde ze dat het vast Aaf moest zijn geweest. Als tweede envelop vonden ze een envelop voor Jennifer en de derde brievenbus leek niet op de kaart te staan. Dit was het moment dat Tygo zijn diefstal opbiechte, waarvoor hij alle props van Sofie kreeg. ‘Wow Tygo, bijna net zo goed gespeeld als ik.’

Hun derde brievenbus was leeg. Tygo pakte onmiddellijk de porto om Susan op haar falie te geven, maar communiceren met de Mol is nooit eenvoudig. Vooral niet als de Mol non stop WHOOHOO aan het gillen is. Whoohoo Susan, whoohooooooo breakie breakie!

Freek en Susan vonden bij hun eerste brievenbus een envelop gericht aan Daphne. ‘Ah, zonde,’ zei Susan. Maar gelukkig was het maar de €350,- die Aaf in aflevering vier op de post deed. Terwijl Freek hier over nadacht draaide Susan ongezien de landkaart ondersteboven. Ondanks dat vonden ze toch nog een brievenbus, waar Susan een envelop met haar eigen naam uitviste. Even was ze in verwarring… was dit nu juist goed of niet? O jawel, natuurlijk, haha, ik zit er nog in, geld in de pot is goed, whoohoo! ‘Wie heeft dát gedaan?’ riep ze uit. Nou, Susan, wie niet, zou ik bijna willen zeggen. Je kunt kwartetten met alle enveloppen waar Suus, of Susan, of Zuus met een streepje door de Z op staat.

In de derde brievenbus vonden ze maar liefst twee enveloppen: één voor Soof en één voor Suus. Er volgde een minutenlange handschriftanalyse van wie toch die twee Zuus-enveloppen zouden kunnen zijn, maar volgens mij was er maar één kandidaat die communiceerde in louter koosnaampjes, en dat was Tygie, in zijn Supermanslip. Ik kan overigens nog steeds niet kiezen wat beter is: Tygo gekleed in een onderbroek met het initiaal van de Mol óf gekleed in een biertje.

Art opende de zes (van de zeven) enveloppen buiten beeld, wat jammer was, want nu konden we niet zien dat er in de envelop die de Mol verstuurde ongetwijfeld niets zat. Of een leuke foto van kittens. Volgens Art stond op vier van de zes enveloppen een naam van een van de overgebleven kandidaten. We zagen drie keer Susan en een keer Sofie. Waar is dan de envelop aan Freek gebleven die Susan verstuurd had? Waar niets meer mee kon gebeuren?

Bij het maken van de laatste test zette Sofie alles op Susan, Susan alles op Sofie, Freek alles op Luigi en Tygo spreidde zijn kansen op beide dames, wat hem een directe reis naar huis opleverde. Arme Tygo, nu heeft de rest geen maatje meer.

luigi

tada ta tada TA ta

De overgebleven drie werden in een met fakkels bezaaide lagune gedropt, waar ze op zoek moesten gaan naar zo veel mogelijk juiste stellingen over de Mol die daar ronddreven in flesjes. Gelukkig zat ik nog te huilen omdat Tygo naar huis was gestuurd, anders was ik weer volgeschoten. Voor elke correcte stelling ontvangen ze in de finale €250,- en elke incorrecte stelling kóst dat bedrag. Uiteindelijk verzamelde Freek acht flessen, Sofie negen en Susan plonste wat heen en weer. Ik heb het even uitgerekend, maar als Susan daadwerkelijk de Mol is dan levert ze dat nog minimaal €750,- extra op.

widm9C

Superduidelijke aanwijzing, whaha

Ik let dan weer op heel andere dingen, zoals: er vanuit gaande dat de Mol de opdrachten van tevoren weet, vond ik dat Susan heel wat beter op het waterwaden gekleed was dan Sofie, die mee leek te doen aan een Miss Wet Tshirt Contest. Fiet fiew Sofie!

En toen…. het einde van de negende aflevering. Waar op dit moment in voorgaande jaren de verliezer of winnaar bekend werd gemaakt, moesten we het nu doen met een ontzettend ingewikkeld raadsel: Susan is niet de winnaar, Sofie is niet de verliezer en Freek is niet de Mol. Wat weten we nu zeker: Freek is niet de Mol. Wat hopen we nog steeds: dat Sofie de Mol is. Waarom hopen we dat: omdat we graag op het verkeerde been worden gezet. Wat doen we daarvoor aan: een Supermanonderbroek. Ik houd het niet meer!plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *