Timelineverzet

dinsdag 10 juli 2012 08:06 uur

foto: Kijklens.nl


2sterren

wat: verzet tegen Timeline
waar: Facebook
waarom: omdat men vooral niet de indruk wil wekken zomaar alles te doen wat de grote Zuckerberg ons opdraagt


Elke keer als Facebook iets nieuws bedenkt, staat de wereld op zijn achterste benen. Het zal wel iets zijn dat bij mensen hoort, maar nieuwerwets, daar dien je je blijkbaar tegen te verzetten. Al geruime tijd geleden kondigde Facebook aan iets revolutionairs te gaan integreren in Facebook: de Timeline! Dit kwam er in het kort op neer dat je persoonlijke pagina binnen Facebook zou worden getransformeerd tot een een prachtige tijdslijn, die omgekeerd chronologisch zou terugreiken tot aan je geboorte.

Een in mijn ogen fantastische aanvulling, die de Facebookafvalbak mooi heeft omgezet in een slicke pagina, met een groot headerbeeld naar keuze erboven. Deze timeline heeft veel voordelen, zoals het kunnen antedateren van foto’s en gebeurtenissen, het kunnen toevoegen van zogenaamde mijlpalen in je leven (geboorte van je kinderen, de eerste ruzie met je baas en ontslag wegens statusupdates op Facebook) én het uitlichten van dingen die je extra de moeite waard vindt (het uitrollen van de Timeline op Facebook). Natuurlijk heeft de Timeline ook nadelen, die als volgt kunnen worden samengevat: het is even wennen. Mensen houden niet van wennen. Ik ook niet, maar de enige manier om nieuw te veranderen in nu is, nou ja, gewoon snel te wennen, dus kom op mensen!

timeline

Mijn hele gezin past met gemak in de Timeline, gezellig toch?

Maar nee, er is een volk dat hardnekkig weerstand blijft bieden. Deze mensen, sommige van mijn beste vrienden zijn onder hen, weigeren deze timeline toe te laten tot hun digitale leven. Sommige zijn zelfs erg strijdvaardig en statusupdaten dingen als ‘Als Facebook mij dwingt die verdomde Timeline te installeren, ga ik van Facebook af!’ Een ongeveer net zo onuitvoerbare uitspraak als ‘Als Emile Roemer minister-president wordt, eet ik de onderste helft van mijn hond op!’ of ‘Als Federer zeven keer Wimbledon wint, gooi ik mijn ijskast uit het raam.’ Daarom, lieve Facebookvrienden (Joost en Olaf in het bijzonder), installeer Timeline en houd op met muiten, dan krijg je van mij twee sterren voor de moeite. En dan nu weer door met je leven.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *