Recensiekoning recenseert Nederland

» recensie geschreven door Olaf op recensiekoning.nl

dinsdag 8 november 2011 20:49 uur

wat: de aankondiging van Recensiekoning recenseert Nederland
wat is het: een boek
met allemaal ouwe meuk: nee, met hoofdzakelijk nieuwe recensies
wanneer: april 2012


Eerst was er niks. Toen was er een soort muffe amoebe. Toen was er een site. Toen ging die amoebe terecht dood. Toen was er een site en de Volkskrant. En nu komt er een boek. In onze niet te stuiten opmars heeft het de mensen van A.W. Bruna (hoi Timo! hoi Nienke!) behaagd onze recensies niet alleen in bytes aan te bieden, maar ook op papier. Straks kun je ons cadeau doen!

Alles recenseren is online nog wel te doen. Voor een boek maak je al snel een selectie en heb je een thema nodig. Onze eerste ideeën – diepzeevissen, dictatoriale oliestaatjes, knopen leggen bij vrieskou, 19e eeuwse woordenboeken Roemeens-Duits, ingeblikte winterkost voor in de tropen en uitroepen van een vijfjarig kind dat door een geit wordt gebeten op een kinderboerderij beginnend met de letter Y – werden gek genoeg allemaal afgewezen door de uitgever (hoi Timo! hoi Nienke!). Daarom is het absurde thema ‘Nederland’ gekozen.

Desalniettemin presenteren we vol trots Recensiekoning recenseert Nederland, een werkje van zo’n 224 bladzijden. Check hieronder het omslag, gefotografeerd door Arjan Benning en met veel dank aan Lydia le Loux voor de visagie en Madeleine Wegkamp voor de productie.

Het boek zal voornamelijk gevuld worden met nieuw materiaal. Uiteraard ontbreken de leukste recensies over Nederland van de site niet.

Als je op de hoogte wilt blijven van de vorderingen van Recensiekoning recenseert Nederland, volg ons dan op Twitter en Facebook. We laten jullie nog weten waar en wanneer we het boek gaan lanceren en de mensen van A.W. Bruna helemaal natspuiten met champagne (hoi Nienke!).2 reacties

  1. Ruben

    En nu moet ik zeker een recensiewebsite beginnen om aan een gratis exemplaar te komen?

    😉

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *